Въоръжените сили на Украйна практически завършиха обкръжението на руснаците при

...
Въоръжените сили на Украйна практически завършиха обкръжението на руснаците при
Коментари Харесай

ISW: ВСУ практически завършиха обкръжението на руснаците при Лиман

Въоръжените сили на Украйна на практика приключиха обкръжението на руснаците при Лиман, заяви Би Би Си с позоваване на нов отчет на американския Институт за проучване на войната (ISW). Той е основан на известия на съветски военни блогъри, които поддържат нашествието и получават информация от източници, намиращи се в регионите на боевете.

Посочва се, че украинските войски са раздрали съветската защита при Лиман и са съумели да отрежат последния им път за доставки. Руските репортери дефинират обстановката в региона като " извънредно комплицирана ".

В сводката е представен блогър, по думите на който ВСУ настъпват към Лиман от три страни, като са блокирали пътя към Сватово – последната логистична артерия.

Междувременно специалистът Роб Лий от Института за външна политика във Вашингтон предвижда, че " джобът ", в който са затворени съветските военни, може да се свие към тях че още довечера или на следващия ден, което ще хвърли сянка върху опита на Русия за анексиране на окупираната територия.

По думите му, " Русия се сблъсква с дефицит на жива мощ и недостиг на запаси в Донбас ".

" Ако тя загуби сили в Лиманския джоб, това може  да докара до по-нататъшно придвижване на украинската войска в дълбочина в Донбас ", счита той.  

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР