Въоръжените сили на Русия и формированията на ДНР в 14:00

...
Въоръжените сили на Русия и формированията на ДНР в 14:00
Коментари Харесай

Русия отваря хуманитарен коридор от Азовстал

Въоръжените сили на Русия и формированията на ДНР в 14:00 часа московско време приключват военните дейности, с цел да обезпечат опция на цивилни да изоставен, които се намират на територията на предприятието „ Азовстал “ в Мариупол. Това заяви Михаил Мизинцев, началник на Националния център за ръководство на защитата на Руската федерация, представен от ТАСС.

Според него управлението на Руската федерация за следващ път осведоми за открития и непрекъснато настоящ за 36 дни денонощен филантропичен кулоар от територията на металургичния комбинат Азовстал за евакуация на цивилни, служащи, дами и деца, чието наличие в подземните уреди на завода е обществено оповестено от управляващите в Киев.

„ Ръководени от чисто хуманни правила, въоръжените сили на Русия и формированията на Донецката национална република от 14:00 ч. московско време на 25 април едностранно приключват всевъзможни военни дейности, подразделенията се изтеглят на безвредно разстояние и обезпечават изтеглянето на тази категория жители във всяка посока, която изберат “, сподели Мизинцев, който управлява междуведомствения координационен щаб на Руската федерация за филантропична реакция в Украйна.

Той акцентира, че няма спънки за излизането на цивилни от Азовстал, като се изключи кардиналното решение на самите управляващи в Киев и командирите на националистически формирования да продължат да държат цивилните като жив щит.

„ Ако цивилни към момента са в металургичния цех, тогава изрично пожелаваме от управляващите в Киев неотложно да издадат подобаваща заповед на командирите на националистически формирования да ги освободят “, продължи генералът.

Той означи, че действителната подготвеност на украинската страна да стартира филантропична интервенция се потвърждава от издигането на бели флагове по целия периметър или в избрани региони на Азовстал.

Това изказване ще бъде непрестанно съобщавано на украинските формирования в Азовстал по радиоканали с период от 30 минути. По оперативни информационни канали това изказване неотложно се оповестява на украинската страна посредством вицепремиера на Украйна Ирина Верещук, добави генералът.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР