Въоръжените сили на Китай и Русия ще продължат съвместните операции

...
Въоръжените сили на Китай и Русия ще продължат съвместните операции
Коментари Харесай

Русия и Китай с общо патрулиране по въздуха

Въоръжените сили на Китай и Русия ще продължат взаимните интервенции и взаимоотношението, съобщи представителят на военното ведомство на Китай старшият полковник У Цян при представянето в сряда на " Бялата книга на националната защита на Китай в новата ера ". Армиите на двете страни ще развиват връзките под стратегическото управление на държавните ръководители.

У Цян направи това изказване след случая със взаимното наблюдаване на 23 юли, поради който Южна Корея стачкува, че Русия е нарушила въздушното й пространство. Според Сеул съветски изтребител два пъти е нарушил въздушното пространство на страната над Японско море. Това е станало в региона на островите Токто (Такешима), за които спорят Сеул и Токио. Освен това в т.нар опознавателна зона на Противовъздушна отбрана на страната са нахлули три съветски и два китайски военни самолети.

В отговор изхвърчали изтребителите на Южна Корея, които разкрили сигнален огън съгласно версията на Сеул - 360 изстрела и 20 сигнални ракети. Временно ръководещият съветското посолство в Сеул бе извикан във външното министерство, а представителят на президентската администрация Ко Мин Чжун предизвести, че идващия път страната ще вземе по-строги ограничения. Президентството е изпратило и протестна нота до секретаря на съветския Съвет за сигурност Николай Патрушев.

На собствен ред Токио съобщи, че също вдигнал изтребители във въздуха и изразил митинг.

В Москва потвърдиха за случая, само че двата съветски бомбардировача не са нарушавали границите на други страни. В министерството на защитата потвърдиха също, че южнокорейските изтребители са пресекли курса на съветските ракетоносци, само че опровергаха известията за предупредителна пукотевица на южнокорейските F-16 с довода, че " в случай че съветските водачи са почувствали опасност, нямало да се бавят с отговора ".

В Москва преценят дейностите на южнокорейските изтребители като въздушно безчинство. Там напомнят, че Сеул случайно е открил " опознавателна зона на Противовъздушна отбрана ". Тя не е планувана от интернационалните правила и това " неведнъж е казвано на южнокорейската страна ". Руската страна е връчила митинг на военното аташе на Южна Корея в Москва.

Съединени американски щати ще следят обстановката със взаимното наблюдаване на съветската и китайската авиация, съобщи представителят на Пентагона Дейвид Ийстбърн. Той увери, че " задължението на Съединени американски щати за отбрана на съдружниците ни е нерушим ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР