Въображаемият седмокласник на главния прокурор Иван Гешев, който се е

...
Въображаемият седмокласник на главния прокурор Иван Гешев, който се е
Коментари Харесай

Седмокласникът на Гешев няма да може да си избере любим съдия

Въображаемият седмокласник на основния прокурор Иван Гешев, който се е добрал до електронния автограф на своите родители, няма да може да разпределя делата в правосъдната система. Това излиза наяве от изводите от одита на централизираната система за инцидентното систематизиране на делата в съдилищата. Резюмето на отчета бе оповестено на страницата на Висшия правосъден съвет.

Одитът е открил 23 уязвимости на сегашната система за систематизиране на делата, което би трябвало да е предстоящо за Висш съдебен съвет. Системата бе преправена небрежно през 2015 година, с цел да замести краткотрайно изцяло пробитата система " Лоу чойс ", която се ползваше към оня миг. Съдебният съвет се задейства под натиска на Европейската комисия, тъй като инспекциите на " Лоу чойс " бяха посочили, че тя може да се манипулира без да оставя следи от безусловно всеки.

Сегашната система има уязвимости, които съставляват риск, само че те могат да се експлоатират единствено в случай че злонамереният консуматор има авансово обезпечен достъп. Само освен това състояние може да се стигне до " неоторизирани промени в резултатите от разпределението на каузи ".

" Тестовете за оценка на сигурността не са открили техническа опция за достъп до системата отдалечено, без съответното лице да бъде авансово и ръчно оторизирано от лицата, виновни за това. В рамките на договорно избрания обсег, одитиращото сдружение не е имало задача да прави инспекции за определяне на действителни нарушавания на сигурността на системата, вт.ч. за сбъднат неоторизиран достъп и за осъществени операции при разпределението на каузи ", се споделя в резюмето на одита,

Системата е качена на сървър, който физически се намира в постройката на Висшия съдеббен съвет.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР