Външният министър на Русия Сергей Лавров и италианският му колега

...
Външният министър на Русия Сергей Лавров и италианският му колега
Коментари Харесай

Руският и италианският външен министър обсъдиха стабилизацията на Либия

Външният министър на Русия Сергей Лавров и италианският му сътрудник Луйджи ди Майо разискаха в сряда по телефона стабилизирането на обстановката в Либия, заяви ТАСС, цитирайки известие на външното министерство на Русия.

" В хода на замяна на отзиви по настоящи тематики от интернационалния дневен ред изключително внимание бе отделено за стабилизация на обстановката в Либия. И от двете страни бе подчертана нуждата за оптималната съгласуваност на напъните по интернационално съпровождане на процеса на мирното либийско урегулиране при опазване на централната роля на Организация на обединените нации, оповестиха от дипломатическото ведомство.

Министрите се съгласиха с нуждата от централизация на напъните за насърчаване на разговора сред либийските страни при отчитане на ползите на прилежащите на Либия и другите страни от района, се споделя в известието.

" Външините министри разискаха и редица въпроси от двустранен порядък ", допълниха от министерството на външните работи на Русия.

Разговорът бе по самодейност на външния министър на Италия.

В същото време в Либия редом съществуват два органа на изпълнителната власт: интернационално прието държавно управление на националното единодушие, водено от Фаиз Сарадж и краткотраен кабинет на Абдал Абдурахман ат-Тани, който работи в източната част на страната взаимно с Народното събрание и поддържан от Либийската национална войска (ЛНА) на фелдмаршал Халиф Хафтар.

Последният разгласи на 12 декември, че неговите въоръжени сили пристъпват към " решаваща борба за столицата ". Командването на либийската национална войска (ЛНА) по-рано неведнъж акцентира, че ще се опълчи на всяка интернационална намеса за вътрешните каузи на Либия, а също ще потопява кораби и ще смъква транспортни самолети с военна помощ от Турция. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР