Външните министри от Европейския съюз ще обсъдят в неделя мерки

...
Външните министри от Европейския съюз ще обсъдят в неделя мерки
Коментари Харесай

Външните министри от ЕС обсъждат мерки в подкрепа на Украйна, улесняват се оръжейните доставки

Външните министри от Европейския съюз ще обсъдят в неделя ограничения в поддръжка на Украйна. Това ще стане по време на видеоконференция.

Върховният представител за външната политика и сигурността Жозеп Борел свика конференцията за 19 часа българско време.

„ Ще предложа пакет от изключителна помощ за украинските въоръжени сили в героичната им битка “, написа Борел в „ Туитър “.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел също удостовери, че Евросъюзът ще улесни оръжейните доставки за Украйна.

Тези доставки започнаха от обособени европейски страни още преди съветското нахлуване. Днес към тях се включи и Германия, която до момента отхвърляше да праща оръжие в зони на спорове.

Мащабни доставки на картечници, противотанкови и зенитни системи бяха обещани през днешния ден от Нидерландия, Чехия и други страни членки на Европейски Съюз.

Франция също удостовери довечера, че ще изпрати в Киев още военно съоръжение.

наред с това по време на съвета по защита в края на деня президентът Еманюел Макрон е настоял „ за усилване на икономическите и финансови наказания в съгласуваност с европейците страни и Съединени американски щати “, както и за „ национални ограничения за заледяване на финансовите активи на руснаци “, и за „ нови ограничения “, които би трябвало да бъдат подхванати „ с европейски сътрудници във връзка с системата Swift “, заяви Елисейския замък в събота вечер.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР