Външните министри на Германия и Австрия изразиха тревогата си от

...
Външните министри на Германия и Австрия изразиха тревогата си от
Коментари Харесай

Германия и Австрия следят какво ще прави Израел на юг в Газа

Външните министри на Германия и Австрия показаха паниката си от проектите на Израел да продължи офанзивата си в южната част на линията Газа.

Министърката на външните работи на Германия Аналена Бербок предизвести Израел да не подхваща военно нахлуване още по на юг в Газа.

" Няма да има опрощение за дейности в този момент в Рафах , последното и пренаселено място, както бе оповестено от израелския министър на защитата ", съобщи Бербок пред RND. Външният министър показва, че множеството от жертвите там биха били дами и деца. " Да си представим, че това са нашите деца . "
 Германия: Страданието на палестинците не може да продължава
Германия: Страданието на палестинците не може да продължава

Аналена Бербок прикани израелската войска да направи повече за отбрана на цивилните в Газа

Министърът на външните работи на Австрия Александър Шаленберг е още по-остър. Той предизвестява Израел да не подхваща военна атака в южната част на линията Газа . Шаленберг напомня, че самият Израел е оповестил южната част на анклава като безвредна зона и е призовавал цивилното население да се реалокира на юг. " Сега обаче той самият счита да трансформира юга в зона за нахлуване. Това в действителност не е допустимо. " Има позиции на израелското държавно управление, " с които не сме съгласни ", уточни още външният министър.

Австрийският министър приканва да се положат повече старания за доставки на филантропична помощ, както и за старания за освобождение на израелските заложници, страни от " Хамас ". Официалната информация продължава да е за 130 души , които терористичната организация държи . Няма обаче публични изказвания какъв брой от тях към момента са живи. за по-дългосрочно помирение против освобождението на 100 души . Официални лица не разясняват цифрите.

" Само заради тази причина (израелските заложници, бел.ред.) южната част на анклава не трябва в този момент да се афишира за военна зона ", декларира Александър Шаленберг.

Австрия поддържа решение за Близкия изток " Две страни " , реализирано посредством договаряния и съгласно формалната държавна политика Газа би трябвало да остане палестинска. Шаленберг показва обаче и че Палестинската власт би трябвало да извърши задачата си и да си върне контрола на Ивицата Газа . " Необходими са и гаранции за сигурност; никоя от страните не би трябвало да допуска, че другата страна " ще изчезне във въздуха. "
 Израел предизвести
Израел предизвести " Хизбула ", че помирение като за " Хамас " няма да има

Израелските военни са блъснали в петък обекти на " Хизбула " в Южен Ливан
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР