Ван Ий, член на Политбюро на ЦК на Китайската комунистическа

...
Ван Ий, член на Политбюро на ЦК на Китайската комунистическа
Коментари Харесай

Китай наруши мълчанието: Пекин ще представи мирен план по Украйна до края на февруари

Ван Ий, член на Политбюро на Централен комитет на Китайската комунистическа партия, отговарящ за външната политика, разгласи, че Пекин ще показа проект за политическо споразумяване на спора за Украйна до края на февруари. Високопоставеният китайски чиновник направи изказването по време на речта си на Мюнхенската конференция по сигурността.

„ Китай ще показа документ с позиция по отношение на политическото споразумяване на украинския въпрос. В документа с позицията ще повторим предложенията, направени от китайския президент Си Дзинпин, сред които нуждата от ценене на териториалната целокупност и суверенитета, ценене на задачите и правилата на Устава на Организация на обединените нации, нуждата от съществено отношение към законните опасения за сигурността и поддръжка на всички старания, допринасящи за мирното разрешаване на рецесията ", посочи той.

Според Ван Китай " стои твърдо на страната на мира и разговора " по въпроса за Украйна. " Убедени сме, че тази спешна обстановка може да бъде позволена единствено посредством мирни договаряния ", сподели той. В същото време китайският формален представител допусна, че някои сили не желаят мир в Украйна и стратегическите им цели се простират оттатък тази страна. Той не посочи кого тъкмо има поради, само че прикани " европейските си другари " да " обмислят деликатно " и " да положат старания за спокойно решение на спора. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР