Експерти в Словакия разкритикуваха мерките, предприемани за охрана на премиера

...
Експерти в Словакия разкритикуваха мерките, предприемани за охрана на премиера
Коментари Харесай

Експерти в Словакия: Покушението срещу премиера е тотален провал на охраната му

Експерти в Словакия разкритикуваха ограниченията, предприемани за защита на премиера Роберт Фицо, след вчерашното нападение против него, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Самият Фицо приказва преди няколко седмици за заплахата някой да простреля политик ", сподели през днешния ден някогашния началник на словашката полиция Стефан Хамран пред вестник " Денник Ен " (Dennik N). Той попита кой е анализирал и е направил оценка на опасността.

Хамран също по този начин разкритикува реакцията на защитата на Фицо след проехтяването на изстрелите. " Там настъпи безпорядък, това е явно и е неуспех ", сподели той.

Бившият началник на словашката работа за защита Юрай Забойник разкритикува също бодигардовете на премиера. " Ако нападателят е съумял да създаде четири или пет изстрела, някои би трябвало да е отговорен ", сподели той за новинарския канал ТА3. Той добави, че не е видял някой от бодигардовете да отбрани с тялото си Фицо от изстрелите.

Словашкият министър председател беше прострелян през вчерашния ден, до момента в който се ръкуваше с жители след държавно съвещание в град Хандлова в централната част на страната.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР