През последните седмици Украйна разчита на необичайно оръжие за нанасяне

...
През последните седмици Украйна разчита на необичайно оръжие за нанасяне
Коментари Харесай

Как украинските летящи тухлисе превърнаха в огромна заплаха за Русия

През последните седмици Украйна разчита на извънредно оръжие за нанасяне на удари надълбоко в съветската територия: дребен безпилотен аероплан, препълнен с експлозиви, който наподобява на някои разновидности на самолета Cessna с витло, написа Business Insider, представен от.

Леките самолети с неподвижно крило, следени при офанзивите тази пролет, се движат на дребна височина и доста по-бавно, в сравнение с ракета с отдалечен обхват, само че все пак се оказаха способни да заобикалят системите за противовъздушна защита на Москва и да изминават невредими стотици километри, с цел да доближат задачите си надълбоко в територията на съперника.

Експертите настояват, че тези самолети акцентират триумфа на новаторската украинска стратегия за безпилотни летателни апарати с огромен обхват на деяние, която Киев употребява за гонене на съветски военни и енергийни обекти.

В началото на април Киев употребява модифициран Aeroprakt A-22 Foxbat, с цел да нападна фабрика за произвеждане на дронове в Република Татарстан в Русия. Малкият, ултралек състезателен аероплан е създаден и се създава в Украйна и коства по-малко от 90 000 $ (165 146 лева) за численост.

Самолетът може да се движи със скорост до 209 км в час (много по-бавно от крилатата ракета, която може да лети със скорост над 804 км в час, или от балистичната ракета, която е доста по-бърза) и да бъде оборудван с експлозиви в кабината.

Според известията по-късно през месеца Украйна се е пробвала да нанесе спомагателни удари с сходни безпилотни самолети, макар че не е ясно до каква степен сполучливи са били те. Миналата седмица аероплан, който наподобява сходен на А-22, е бил видян при нахлуване против петролна рафинерия в Република Башкортостан, още по-навътре в Русия. Многобройни разследващи източници са споделили фрагменти, на които се вижда по какъв начин самолетът се издига гладко над оборудването.

Фабиан Хофман, докторант в Университета в Осло и специалист по сигурността, към този момент писа, че " в света на ракетните системи " самолетът е " всъщност летяща тухла ".

Но макар че самолетът може да наподобява жестоко съединен, той въпреки всичко е " много комплицирана оръжейна система ", защото съществуващият планер и мотор към момента би трябвало да се комбинират с експлозиви и технология за ориентиране, е декларирал по-късно той в изявление за Business Insider.

Самолетът наподобява се движи на относително дребна височина, както се вижда на фрагментите, което затруднява следенето му от радарите. И в случай че Украйна успее да откри кулоар, който няма уместно покритие на противовъздушната защита, тогава дронът може дейно да проникне тъкмо през съветската територия - сподели Хофман. Освен това, като се има поради структурата му, самолетът може да бъде сгрешен с цивилен аероплан, а не със опасност.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР