Валежите днес ще продължат и на места ще са временно

...
Валежите днес ще продължат и на места ще са временно
Коментари Харесай

Близо 20 градуса днес, ще вали и гърми

Валежите през днешния ден ще продължат и тук-там ще са краткотрайно интензивни и обилни по количество, а по-слаби ще са в по-голямата част на Горнотракийската равнина. Вятърът ще остане югозападен, в Източна България и регионите, северно от планините ще е мощен и плевел.

Ще е към момента относително топло, утринните температури ще са към и над 10°, в София - към 9°, а оптималните ще са от 9°-10° градуса в северозападните региони до 18°-19° в местата, чувствителни на южен вятър, в София - към 15°. След обяд вятърът ще стартира да се ориентира от северозапад и с него ще стартира да прониква леден въздух. По прекосяването на студения фронт ще има гръмотевици.
 
По Черноморието ще е най-вече облачно, прохладно, с превалявания от дъжд, по-интензивни вечерта. Вятърът ще е мощен, преди обяд краткотрайно плевел, от югозапад. Максималните температури ще са 17°- 19°. Температурата на морската вода е 10°-12°. Вълнението на морето ще бъде от 3-4 бала.
  
В планините ще е най-вече облачно с превалявания, на доста места - обилни по количество. Ще е към момента относително топло с оптималната температура на 1200 метра - към 11°, на 2000 метра - към 5°. В множеството места преваляванията ще са от дъжд, единствено по най-високите елементи - от сняг, само че с прекосяването на леден атмосферен фронт температурите ще се намаляват и изначало в северозападните планински региони, над към 1500-1600 метра, дъждът ще минава в сняг. С нахлуването на студения въздух от северозапад на югоизток ще има и гръмотевици.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР