Ваксините срещу COVID-19 за деца ще се поставят в 68

...
Ваксините срещу COVID-19 за деца ще се поставят в 68
Коментари Харесай

В 68 пункта из страната ще слагат ваксини на деца срещу ковид

Ваксините против COVID-19 за деца ще се слагат в 68 пункта в страната, сподели пред публицисти основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев. Ваксината, която към този момент е доставена в България, е за деца във възрастовата група 5-11 год.

При интерес от родителите, ще бъдат разкрити още пунктове. Ваксина е педиатрична, с изменен състав от позиция на наличието на антиген и три пъти по-малко микрограма в доза от дейното вещество, изясни той. По думите му при трикратно по-малко наличие тя дава същия резултат както при възрастните.

Флаконите са 10-дозови, което ще наложи да се групират деца, тъй че да се съберат 10 и тогава да се отвори флакон. Това е и повода имунизирането да се прави не във всички имунизационни центрове, а във всяка област ще има тъкмо избрани места, добави Кунчев. Той предложи родителите, които желаят да имунизират децата си, авансово да запишат час.

Няма разлика с досегашния метод на слагането на имунизацията - инжектира се в ръката. За момента не обсъждаме бустерна доза ваксина за децата, тъй като са нужни повече данни, които се чакат от другите страни, добави още Кунчев, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР