Ваксината срещу рак на белия дроб Cimavax-EGF е на разположение

...
Ваксината срещу рак на белия дроб Cimavax-EGF е на разположение
Коментари Харесай

Куба разполага с ваксина срещу рак на белия дроб, която Америка иска

Ваксината против рак на белия дроб Cimavax-EGF е разполагаем гратис в Куба от 2011 година

Куба има от няколко години ефикасна лечебна ваксина против рак на белия дроб. След визитата на президента Барак Обама в островната страна и стъпките за нормализиране на връзките сред двете страни като възможното рухване на 55-годишно комерсиално ембарго в Съединени американски щати ще започнат клинични тествания на кубинската ваксина против рака на белите дробове.

Ваксината е разработка на кубинския Център по молекулярна имунология и се счита за първата сполучлива ваксина против рак на белия дроб, освен това е разположение гратис за всички кубински жители от 2011 година Според експертите имунизацията е неповторима за света, защото потиска развиването на заболяването, без да повлиява на качеството на живот с помощта на ниската си токсичност за пациента. Резултатите демонстрират, че имунизацията удължава живота на пациентите, макар че не отстранява тумора, тя задържат растежа му.

Американските имунолози ще изследват имунизацията Cimavax, с цел да получи утвърждение от Администрацията по храните и медикаментите (FDA), заяви порталът Wired.

“Шансът да се направи оценка на имунизацията е една доста вълнуваща вероятност ”, съобщи Кандис Джонсън (Candace Johnson), основен изпълнителен шеф на Института за проучване на рака Розуел Парк (Roswell Park). Тя отбелязва, че проучванията на имунизацията до момента демонстрира, че тя е с ниска токсичност, освен това относително евтина за произвеждане и предпазване. Центърът по молекулярна имунология в Куба ще даде на Розуел Парк цялата документи (как се създава, данни за токсичност, резултати от последните проучвания) за използване на препарата на FDA.

Джонсън съобщи, че се надява да получи утвърждение за клинична инспекция на Cimavax в идващите шест до осем месеца, както и да стартира клинични тествания в границите на една година.

Как Куба съумя да напредне толкова в медицината?

Въпреки, че страната е известна със своите пури, ром и коли от 60-те, тя също има може би едни от най-хубавите и най-изобретателни експерти в биотехнологиите и медицинските проучвания в света. Това е изключително удивително за страна, където междинната заплата е 20 $ на месец. Средният кубинец има дълготрайност на живота равна с междинния американец. “Те трябваше да вършат повече с по-малко ”, изяснява Джонсън, “така че трябваше да са още по-иновативни в метода си към нещата. И в продължение на повече от 40 години те станаха водачи в имунологията. ”

Въпреки десетилетията стопански наказания, Фидел и Раул Кастро направиха биотехнологиите и медицинските проучвания, изключително профилактиката, приоритет. След експлоадирането през 1981 година на епидемията тропическа тресчица, поради която починаха близо 350 000 кубинци, държавното управление концентрира изследователските старания на разнообразни организации към съответни цели. Неговото първо достижение е ненадейно и сполучливо – производството на интерферон – протеин, който играе роля в човешкия имунитет. От тогава кубинските имунолози направиха още няколко пробива, в това число личните им разработки на ваксини за менингит B и хепатит Б и други.

Популярните в Куба пури може би носят виновността ракът на белия дроб да бъде четвъртият водещ извършител за смъртността при кубинците. Учените от Центъра по молекулярна имунология работят по имунизацията Cimavax в продължение на 25 години, преди Министерството на здравеопазването да я направи налична за гратис прилагане през 2011 година Повече информация за Cimavax можете да получите от уеб страницата на National Center for Biotechnology Information – USA. Всяка имунизация коства на държавата около 1 $. Проучване от 2008 година демонстрира, че пациенти с рак на белия дроб, получили имунизацията, живеят приблизително по четири до шест месеца по-дълго от неимунизираните. Това накара Япония и някои европейски страни да стартират клинични проучвания на Cimavax.

Ваксината не нападна туморите непосредствено, а е ориентирана към протеина, който се създава от туморите и по-късно циркулира в кръвта. Той кара човешкия организъм да освободи антитела против хормона на епидермалния растежен фактор, който нормално подтиква клетъчния напредък, само че може също по този начин, в случай че не се спре, да аргументи рак. Макар че множеството хора считат, че имунизацията е нещо, което не разрешава на обещано заболяване да се развие, механически ваксина е вещество, което подтиква имунната система на организма. Така че Cimavax единствено предотвратява повишаването и метастазите на белодробните тумори , трансформирайки ги в някаква хронична, само че управляема болест.

Специалистите от Roswell Park споделят, че възнамеряват да изследват капацитета на имунизацията като профилактика, това, което вършат обичайна ваксина. Освен това, епидермалният растежен фактор играе значима роля в доста други типове рак като рака на простатата, на гърдата, на дебелото черво и рака на панкреаса. “Всички тези болести са евентуални цели за тази ваксина ”, споделя Келвин Ли, имунолог в компанията. Кубинците не са тествали Cimavax за други болести, най-вече поради финансови аргументи.

И това лекарство не е единственото с капацитет в кубинската фармацевтика. Томас Ротщайн (Thomas Rothstein), биолог в Институт за медицински проучвания Фейнстейн от шест години работи с Центъра по молекулярна имунология по друга ваксина за лекуване на рак на белите дробове, наречена Racotumomab, с изцяло друг механизъм.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР