Ваканцията зад граница за предстоящия Великден ще бъде възможна в

...
Ваканцията зад граница за предстоящия Великден ще бъде възможна в
Коментари Харесай

Ето къде можем да пътуваме свободно за Великден

Ваканцията зад граница за идния Великден ще бъде допустима в едвам 3 страни на Балканите. На карантина, бърз или PCR тест ще подлежим при пътуването си до останалите осем страни, сочи информация в уеб страницата на Министерството на външните работи (МВнР).
Българските туристи ще посрещнат празника без никакви ограничавания в Сърбия, Албания, Молдова и Република Северна Македония. Оказва се, че страните със прецизни противоепидемични условия за влизащите от България туристи са двойно повече.
Така да вземем за пример великденската отмора в Хърватия и Босна и Херцеговина е допустима единствено против негативен PCR. Със същото проучване можем да влезем още в Косово и Турция, където на туристите се дава опция и за 7-дневна карантина вместо подлагане на тест.
В случай че сме решили да прекараме Великден в Гърция или Румъния обаче, няма да имаме право да избираме сред тези две варианти, защото е наложително да представим отрицателен резултат от PCR тест, а след това подлежим и на карантина. Докато в южната ни съседка тя е в границите на 7 дни, румънците държат да останем изолирани най-малко 10 дни след влизането си в страната. Ако откажем да се тестваме, преди да пристигнем в Румъния, ще бъдем сложени под карантина за период от 14 дни, такава няма да се постанова при престой в границите на по-малко от три дни и съществуване на PCR.
Във връзка с всеобщата имунизация против COVID-19, която тече в целия свят, две от страните на Балканите оферират спомагателна алтернатива за искащи да прекарат празниците на тяхна територия – документ за имунизация.
Българските жители, които идват в Черна гора, би трябвало да разполагат с отрицателен PCR, позитивен резултат от антигенен тест на по-малко от 30 дни или да показват уверение за осъществена имунизация - сложена втора доза най-малко 7 дни преди датата на идване.
Подобни са условията и за почивка в Словения – PCR тест, документ за имунизация против ковид или позитивен тест за COVID-19, публикуван преди не по-малко от 21 дни, само че не повече от 6 месеца преди визитата в страната.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР