Важно условие едно пътуване да премине максимално добре, е изборът

...
Важно условие едно пътуване да премине максимално добре, е изборът
Коментари Харесай

10 съвета при избор на куфар

Важно изискване едно пътешестване да премине оптимално добре, е изборът на подобаващ куфар. От него зависи какъв брой неща ще могат да се вземат, дали ще се запазят и какъв ще бъде цялостният комфорт.

Има ли съвършен куфар?

Днес се предлага голямо многообразие от и е невероятно да се уточни модел, чиито характерности могат да се смятат за идеални. Всичко зависи от самостоятелните желания и от няколко съществени параметри.

Ако да вземем за пример пътувате с трен, ограничавания за размера и тежестта на багаж на практика не съществуват. Но при самолетните пътувания има строги условия за ръчния багаж.

Типът пътешестване и честотата на пътуванията също са от голяма важност. Ако за командировка компактният багаж е за предпочитане, за една по-продължителна почивка куфарът следва да бъде с по-голям размер.

Разбира се, бюджетът постоянно се взема поради. Цената на куфарите варира в необятен диапазон и могат да се открият както евтини модели, по този начин и по-скъпи от висок клас.

Качественият куфар ще ви служи с години, по тази причина би трябвало да изберете допустимо най-хубавия модел съгласно потребностите, желанията и бюджета си.

Какво да съобразим при избора на куфар?

Куфарите се оферират в голям брой вариации на стилове и цветове, само че практичните аспекти при избора на съответен модел също са от голяма важност.

Заслужава си да обърнете внимание на характерности като:

Тип на куфара

Видовете куфари могат да се класифицират по разнообразни признаци, като най-общо се разделят на твърди и меки.
Твърдият модел ще предложи по-добра отбрана на чупливи движимости, само че гъвкавостта му е дребна, до момента в който меките куфари са по-разширяеми. Преценете от кой тип се нуждаете съгласно естеството на багажа си и равнището на отбрана.

Други варианти са куфарите за ръчен багаж, куфари - пътни чанти и други Изборът ще зависи от съответните ви условия и устрема към улеснение и функционалност.

Материал

Всяко пътешестване ще остави някакви следи по куфара, по тази причина материалът на направа е от основно значение. Твърдите куфари нормално са направени от олекотен поликарбонат и полипропилен, ABS и други, а меките - от текстилни материали като полиестер и полиамид.

Добрите куфари от корав материал са леки и издръжливи, само че са по-податливи на надрасквания и множеството са без външни отделения.

По-устойчиви на удар са куфарите от текстил и също така външните им джобове обезпечават бърз достъп до разнообразни движимости. Поради разширяващия се панел могат да поберат повече неща от плануваните и нормално са с водоустойчива подплата.

Размер

Изборът на размер на куфара ще зависи най-вече от типа пътешестване. За малко бизнес пътешестване отвън страната предвидете удобен куфар за ръчен багаж, като размерите нормално са 55х40х20 см. По-голям куфар ще ви устрои за двуседмична отмора. Междинен вид са средноголемите куфари, идеални за няколкодневно пътешестване.

Тегло

Не би трябвало да забравяте аспекта с тежестта, тъй като тежкият куфар ще ограничи количеството на багажа, а и ще би трябвало да платите спомагателна такса при чекиране на летището.

Обикновено текстилните модели са по-леки и практични, въпреки и с по-малко отбрана на наличието при изпускане или удар.

Дръжки

За вас ще бъде практично и комфортно определеният модел куфар да бъде с повече дръжки - една, която се прибира, и друга за носене от горната страна, а може и в профил. При опция дайте желание на модел с телескопична ръкохватка, която с прибиране да се фиксира в разнообразни позиции.

Колелца на куфара

За множеството куфари през днешния ден е особено, че са оборудвани с колелца, които са 2 или 4. По-практични са моделите с 4, само че за по-малко багаж са подобаващи и двуколесните.

Относно материала, за предпочитане са колела със силиконово покритие. За разлика от пластмасовите, те са по-функционални и безшумни.

Наличие на заключващ механизъм

Добро решение е да се спрете на модел, оборудван със секретна брава. За оптимална се смята версията TSA, позволяваща инспекция от чиновник без риск от щета на ключалката. Катинарите са комфортни, само че по-малко надеждни.

Отделения и джобове

Вътрешното систематизиране на куфара би трябвало да бъде такова, че да обезпечава дейно пакетиране и безпроблемно запазване на движимостите по време на пътешестване. Оценете какви са характерностите на всички вътрешни детайли като джобове, разделители и други Проверете съществуването на разграничителна бариера и колан за пристягане на багажа.

Ципове

За предпочитане е да изберете модел с по-широк цип, който е с гумирана отбрана. По-лесно ще се затваря, в случай че е със спираловидни железни зъби. При опция, преди покупка тествайте и ципа, с изключение на ключалките.

Стил и хармония

Избирайки дизайна и цвета на куфара, се съобразете с усета и разбирането си за цялостна хармония по време на пътешестване. Различните марки куфари оферират извънредно разнородни стилове - от типичен до съвременни. Тъмният цвят е по-практичен, в случай че пътувате по-често, а яркият модел ще откриете елементарно измежду всички останали на лентата за доставка.

Куфарът на одобрен производител на рационална цена ще ви подсигурява сигурност и комфорт заради вложените качествени материали и гаранция от 2 или 3 година Добре подбраният куфар ще бъде освен ваш сателит, само че и главен инструмент, способствуващ постоянно за прелестно пътешестване.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР