Важно е правителството да постига поставените в програмата цели и

...
Важно е правителството да постига поставените в програмата цели и
Коментари Харесай

Деница Сачева: От самото начало е договорено Мария Габриел да бъде премиер и външен министър

Важно е държавното управление да реализира поставените в програмата цели и да се извършва контрактуваното. Това съобщи пред бТВ депутатката от ГЕРБ Деница Сачева.

„ Казахме, че даваме заем на време и че единственото, което може да даде смисъл, са съответни действителни резултати “, уточни тя.

По думите ѝ, там където не се реализират задачите, записани в управническата стратегия, може да се чакат смени на министри.

Сачева разяснява, че има голям брой забележки към работата на кабинета в опазването на здравето, земеделието, туризма, спорта, обществената политика.

„ Има доста забележки които би трябвало да бъдат взети под внимание, другояче няма по какъв начин да обясняваме на хората за какво съществува това държавно управление “, означи тя.

Сачева е безапелационна, че през цялото време е контрактувано при ротацията Мария Габриел да поеме поста на министър-председател и да го съвместява с министър на външните работи, а Николай Денков да бъде вицепремиер и министър на образованието.

„ Това е основополагаща сделка, с цел да се случи всичко останало “, добави тя.

Депутатката отхвърли претенциите на Политическа партия външен министър да бъде не Габриел, а Денков - тя акцентира, че Министерство на външните работи е измежду най-добре работещите министерства в държавното управление.

Сачева уточни, че не държат министрите да са от ГЕРБ, а да бъде свършено това, поради което е основан този кабинет.

„ Колегите от Политическа партия съответно още през цялото време се пробват да наложат един диктат със своите 36 депутати, обяснявайки по какъв начин те единствени имат право да ръководят, единствено те имат благоприятни условия. Ние постоянно сме стояли дистанцирани от това службогонство. “ – разяснява тя.

ГЕРБ отхвърля да носи политическа отговорност за дейности на хора, които отхвърлят да осъзнаят своята отговорност, акцентира Деница Сачева.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР