В знак на уважение Гърция даде гражданство на евродепутата от

...
В знак на уважение Гърция даде гражданство на евродепутата от
Коментари Харесай

В знак на уважение Гърция даде гражданство на българския евродепутат Костадинка Кунева

В знак на почитание Гърция даде поданство на евродепутата от СИРИЗА Костадинка Кунева, съобщи БНР.

Българката става известна със своята синдикална активност. Продължава я и след случая със сярна киселина през 2008-а година, от който дълго се възвръща. Кунева е измежду най-активните евродепутати, известността й в Гърция е доста висока.

От през днешния ден българката Костадинка Кунева е и гръцки гражаданин с решение на Министерството на вътрешните работи в Атина. Министър Алексис Харицис направи изказване: „Това е акт на почитание от страна на гръцката страна към една жена, която се трансформира в знак и ентусиазъм за всички хора, които се борят за един по-добър свят“.

Гръцките медии постоянно излъчват репортажи от активността на Кунева в Европарламента. Хората признават, че тя е измежду най-активните евродепутати с позиции и отзиви в отбрана правата на работещите. Според днешни мнения в медиите множеството симпатизанти на СИРИЗА биха дали своят вот за Кунева още веднъж да влезе в Европарламента. В обществените мрежи евродепутат Кунева благодари с думите: „За мен е чест да стана жител на европейска страна, където обществото знае какво е човечност и демокрация“.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР