В закона за обществените поръчки, чл. 112, ал. 6 от

...
В закона за обществените поръчки, чл. 112, ал. 6 от
Коментари Харесай

Адвокат: Не е ясно, защо Ананиев толкова бърза да сключи договора за педиатричната болница в София

В закона за публичните поръчки, член 112, алинея 6 от него е очакван период от един месец, в границите на който двете страни следва да подпишат контракта, откакто изпълнителят е дефинитивно определен. Но този период е целесъобразен.
Не мога да кажа за какво е това бързане за подписване на контракт за педиатричната болница. В периода на изключително състояние умерено можеше да се отсрочи подписването на сходен контракт. Това съобщи в студиото на предаване „ Честно казано с Люба Кулезич” по телевизия „ Евроком” адв. Мариана Петрова.

Тя осведоми, че сега договорът е на стойност 100 млн. с опция той да нарастне. Преди това е бил на стойност 15 млн. лв..

Самият министър Ананиев доста извънредно трансформира позицията си, защото през 2002-2004 година за първ път се заприказва за градежа на педиатрична болница, само че при създаването на този план се оказва, че Ананиев е взел участие и е подкрепил мнението тази сграда да бъде съборена и на нейно място да бъде издигната нова постройка, осведоми юристът.

Изключително значима е смяната в мнението на Ананиев, който 15 години по-късно взема решение, че вместо да бъде съборена тази сграда, той стартира нова теза на нова стойност.

Постройката в сегашния миг е 12 етажа, а съгласно условията тя би трябвало да бъде 5 етажа, посочи още адв. Петрова.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР