В забързания свят, в който живеем, вредните храни буквално са

...
В забързания свят, в който живеем, вредните храни буквално са
Коментари Харесай

Здравословни заместители на вредните храни

В забързания свят, в който живеем, нездравословните храни безусловно са ни обкръжили. Това в действителност е доста сериозен проблем, който обаче може да бъде решен, стига да си послужим с някои дребни хитринки. Храненето ни може да е здравословно и също толкоз вкусно, в случай че намерим верните заместители на нездравословните артикули, които най-често консумираме. Ето какво оферират експертите по хранене:

Ябълковият сос измества захарта

Редица изследвания са потвърдили, че ябълковият сос въздейства чудесно на здравословното хранене. Той придава сладка нотка на храната, само че в това време не съдържа доста калории. Добавен вместо захар ни избавя от всички нездравословни субстанции, който бихме приели, ако консумираме захар.

Да сменяем майонезата с обезмаслено кисело мляко

 Здравословни заместители на нездравословните храни

Този ход би бил много остроумен, защото обезмасленото кисело мляко съдържа доста по-малко мазнини от майонезата и сметаната. Разликата в консистенцията на тези артикули обаче съвсем няма. Ето за какво умерено можем да използван обезмасленото кисело мляко там, където всекидневно прибавяме нездравословната майонеза.

Пюрето от авокадо е за предпочитане пред олиото

 Авокадо

Според експертите мазнините, които авокадото съдържа, работят благотворно на нашия организъм. Препоръчва се олиото или маслото, което използваме, до момента в който готвим, да бъде сменено с пюре от авокадо. По този метод ще си осигурим здравословни равнища на холестерола и ще се предпазим от сърдечни проблеми.

Банани вместо захар и масло

 Здравословни заместители на нездравословните храни

Съставът на бананите разрешава те да се трансфорат в отличен сурогат на захарта и маслото. В същото време те са потребни, защото съдържат калий и възстановяват кръвното налягане. Освен това похапвайки банани, ще се погрижите за положителното положение на храносмилателната си система.

Ядките са по-добри от крутоните

 Здравословни заместители на нездравословните храни

Свикнали сте да прибавяте крутони към салатата си? Пробвайте да ги замените с ядки и ще останете сюрпризирани какъв брой прелестен е крайният резултат. Заменяйки солените и мазни крутони с шепа ядки, ще си осигурите сърдечно здраве и сила.

Овесените ядки превъзхождат галетата

 Панирано пиле

Обичате панирано пиле, само че държите и да хапвате здравословно? Тогава просто заместете солената галета с овесени ядки. Овкусете в допълнение с подправки и се насладете на получения шедьовър.

Содата е за предпочитане пред тоника

 Здравословни заместители на нездравословните храни

Ако си падате по калорични коктейли с тоник, има метод да приготвите и техни диетични заместители. Използвайки сода доста ще намалите захарността на този тип питиета. Въпреки това разликата е едвам осезаема.

Бялото брашно не коства пред пълнозърнестото

 Здравословни заместители на нездравословните храни

Повечето тестени произведения, които се оферират на пазара, са приготвени от бяло брашно, за което диетолозите споделят, че е нездравословно. Ако изберете пълнозърнесто пшенично брашно обаче, ще се сбогувате с непотребните килограми и ще се радвате на по-здравословен живот.

Тиквените лентички или паста

 Здравословни заместители на нездравословните храни

Един от най-лесните способи да намалите тестените произведения е като заместите пастата с лентички от тиквички. За задачата можете да обелите тиквичките с белачка или да ги нарежете на дълги тънки ивички. По предпочитание можете да ги запечете напълно леко или да ги употребявате сурови. След това ги залейте със сос по ваш усет.

Картофено пюре за втвърдяване на супа

 Здравословни заместители на нездравословните храни

Всеки кулинар си има свои техники за втвърдяване на крем чорба. Някои си служат с калорични артикули като сметаната да вземем за пример. Тя обаче може да бъде сполучливо сменена със сладки картофи. Така супата хем ще е по-малко калорична, хем ще е по-здравословна, защото наличието на калий в сладките картофи възстановява стойностите на кръвното налягане.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР