В язовир „Жребчево" в момента има 83 300 000 куб.

...
В язовир „Жребчево" в момента има 83 300 000 куб.
Коментари Харесай

Язовир „Жребчево е на около 21% от общия си обем

В язовир „ Жребчево " сега има 83 300 000 куб. м. вода при потенциал от близо 400 милиона. Това е към 21% от общия размер на язовира, разяснява шефът на „ Напоителни системи " -Сливен инж. Пламен Иванов.

Според него упованията са през есенно-зимния интервал да има повишаване на равнищата и предвижда, че няма да има проблем със идващият поливен сезон.

Инж. Иванов сподели още, че тази година единствено Водноелектрическа централа „ Жребчево " е преработвал водата за напояване, всички останали централи не са работили, само че все пак поради сушата равнището на язовира е спаднало фрапантно.

Той разяснява какъв брой още може да се употребява язовира, в случай че продължи да не вали.

"Ако се задържи още веднъж суха година, както предните, язовира ще възвърне до равнища при започване на този поливен сезон или към 150 милиона и ще бъде в същото положение, след протичане на поливния сезон. Ние се готвим да имаме суха година, само че упованията са по цикличността да имаме приблизително влажна година. Там притока е сред 310 и 340 милиона. Това автоматизирано значи, идвайки на една такава влажна година, че язовира ще е още веднъж цялостен ", сподели инж. Иванов.

Той добави, че от края на септември водоподаването по каналите за поливане на земеделските площи в региона от язовир „ Жребчево " е спряно
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР