Глобално проучване, проведено в 39 страни, показва, че Словения има

...
Глобално проучване, проведено в 39 страни, показва, че Словения има
Коментари Харесай

Словенците живеят най-комфортно според международно проучване

Глобално изследване, извършено в 39 страни, демонстрира, че Словения има най-нисък дял на хора, които едвам свързват двата края, а делът на хората, които живеят удобно, е много над междинното ниво за света и Европа, оповестява уеб сайтът „ Словения таймс “.

Проучването, извършено от института Медиана в Словения в съдействие с УИН (WIN), водеща международна асоциация за изследвания на пазара и публичното мнение, прави оценка на настоящото финансово положение на популацията и въздействието на възходящите цени върху потреблението.

Делът на интервюираните в Словения, които споделят, че нямат финансови проблеми, се е нараснал с 10% по отношение на 2023 година до 37 на 100. В международен мащаб делът на живеещите удобно се е нараснал с 3% по отношение на предходната година до 28 на 100 тази година. В Европа този дял е 32 %.

Делът на хората от междинната класа, т.е. тези, които не се усещат нито удобно, нито финансово затруднени, е намалял в международен мащаб до 32 %. В Словения той е 48 на 100, а в Европа -  36 на 100.

От всички страни, в които е направено изследването, Словения има най-нисък дял на хора, които изпитват финансови усложнения – 12 на 100, следвана от Нидерландия (15 процента) и Хърватия (23 на сто). Гърция има най-голям дял по този индикатор в Европа – 43 %.

Като цяло в Европа делът на хората, които изпитват финансови усложнения, е най-нисък – 28 на 100, до момента в който в двете Америки той е 46 на 100, а в Африка – 51 %. В международен мащаб делът на тези хора се е нараснал с един процентен пункт по отношение на предходната година до 37 на 100.

Проучването е извършено измежду 33 866 интервюирани от 39 страни сред декември 2023 година и януари 2024 година, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР