Хората в западния германски град Саарбрюкен бяха посъветвани да избягват

...
Хората в западния германски град Саарбрюкен бяха посъветвани да избягват
Коментари Харесай

Германската провинция Саар остана под вода заради проливни валежи

Хората в западния немски град Саарбрюкен бяха посъветвани да заобикалят изби, водни басейни и наводнени региони заради неспирните проливни дъждове, съобщи ДПА.

" Водите внезапно могат да придойдат, а крайбрежията да се свлекат. На всяка цена да се заобикаля пресичането на наводнени улици - както пешком, по този начин и с леки коли ", обявиха управляващите в града.

Гражданите бяха приканени да стоят надалеч от наводнени региони и, в случай че е належащо, да прекарат нощта другаде. Столицата на провинция Саар също така разгласи бедствено състояние. Има огромна заплаха за живота и здравето на хората. Няколко здания в града бяха евакуирани.

Междувременно районното държавно управление разчисти пътя за задействането на финансови запаси за справяне с последствията от опустошителните наводнения. На среща нощес Министерският съвет на Саар разгласи бедствието за такова от районен мащаб, което прави допустимо отпущането на средства от регионалното държавно управление за подкрепяне на засегнатите региони и общини. Друга мярка в тази посока, която бе призната, е да се разреши на потърпевшите общини да излязат от бюджетните си рамки, с цел да се оправят с изключителната обстановка.

" Регионалното държавно управление и локалната власт застават един до друг - тъкмо както и цялостен Саар ", разгласи регионалният вътрешен министър Райнхолд Йост.

Много саарци се тревожат за домовете и имуществото си или към този момент са понесли тежки материални вреди. За да не губим скъпо време, районното държавно управление взе решения, които да ускорят даването на помощ за възобновяване на вредите, заяви районният министър председател Анке Релингер, представен от Българска телеграфна агенция.

Засега обаче никой не е оповестил някакви съответни суми.

В саарския град Фьолклинген, който остана без електричество поради преваляванията, чакат вредите от бедствието да възлязат на милиони.

Властите успокоиха, че въпреки всичко няма проблеми с обезпечаването на питейна вода.

Във Фьолклинген предстоящите вреди са за милиони евро, изключително в частния бранш. Все още нямаме точна визия за размера на вредите, заявиха управляващите.

Във Фьолклинген чакат равнището на водите да се увеличи още, най-много в няколко съответни квартала. В града, наред с другите вреди, наранени от наводнението, са и спортни обекти и открит басейн в центъра. От градската администрация приканиха хората да наблюдават деликатно ситуацията и да се държат " рационално ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР