В Япония бе уловен необичаен паразит, който по външния си

...
В Япония бе уловен необичаен паразит, който по външния си
Коментари Харесай

Намериха неизвестно морско същество, подобно на суши от сьомга

В Япония бе уловен необикновен паразит, който по външния си тип наподобява на суши със сьомга. Той беше подложен в локален аквариум, където бързо притегли вниманието на всички гости, оповестява Live Science.

Кръвосмучещият морски паразит е тип изопод. Този изопод ракообразен Rocinela е доста сходен на познатото на мнозина суши. Заслужава да се означи, че този цвят не е характерен за това творение. Повечето изоподи се хранят с трупове, само че животните, принадлежащи към рода Rocinela, се смятат за паразити. Те могат да живеят освен на гърба на разнообразни морски жители, само че и измежду вътрешните им органи.

Май Кибино, който заема длъжността надзирател на аквариума Aquamarine Fukushima, сподели, че множеството от представителите на този жанр са много скучни и имат кафяв цвят. Най-вероятно изоподът, попаднал в аквариума, получил този цвят поради притежателя си. Паразитът изял прекалено много и по тази причина закупи толкоз забавен цвят.

Необичайният морски живот беше уловен от риболовци, употребяващи мрежи покрай крайбрежния град Раусу. Дължината на животното не надвишава три сантиметра. Живял е на дълбочина към 800-1200 метра. Експертите не могат да открият какво тъкмо е ял изоподът по-рано, когато е бил свободен.
Към днешна дата учените познават над 10 хиляди разнообразни типа ракообразни изоподи. Те се разграничават между тях освен в местообитанията си, само че и по мярка.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР