В условията на висока инфлация и глобална несигурност, Българо-американска кредитна

...
В условията на висока инфлация и глобална несигурност, Българо-американска кредитна
Коментари Харесай

БАКБ с ръст от 32% при ипотечните кредити

В изискванията на висока инфлация и световна неустановеност, Българо-американска кредитна банка резервира своя напредък и сполучливо завършва второто тримесечие на 2022 год.  Нетната облага на БАКБ е в размер на 10.792 млн. лв. след данъчно облагане. Данните демонстрират растеж от 31.55% по отношение на второто тримесечие на 2021 година, воден главно от чистите доходи от такси и комисионни.

В края на месец юни активите на БАКБ  доближиха 2 391 253 хиляди лева, което съставлява растеж от 20.17% на годишна база, по отношение на 10.61% общо за банковия бранш.  

Благодарение на интензивността и  положителните си условия БАКБ е съумяла да притегли двойно по-голям запас от междинните равнища за бранша. Спестяванията на жители и компании нарастват с 25.88%. През обсъждания интервал, банковата система отбелязва 10.39% растеж на привлечените средства от семейства и нефинансови предприятия, по отношение на второто тримесечие на 2021 г. 

БАКБ продължава да уголемява кредитния си портфейл, най-много посредством увеличение каузи на заеми за физически лица, като по този индикатор растежът е с 26.55%, при регистрирани 15.50% за банковата система. Ипотечните заеми за жители нарастват с впечатляващите 32.76%, при 15.90%  растеж за банковия пазар.

Растежът на банката по индикатора на Българска народна банка „ Кредити и задатъци “ преди амортизация, за обсъждания 12 месечен интервал, е в размер на 10.80% при 9.41% общо за банковата система.

В края на юни 2022 год. БАКБ регистрира 1.58% растеж на чистите доходи от лихви, въпреки  нисколихвената среда и мощно стеснените лихвени маржове, като главен фактор за това е увеличението на приходите от лихви с 1.17% до 25.321 млн. лв.. Допълнителен принос за положителните резултати има постигнатия спад на цената на финансиране, отразена в понижението на разноските за лихви по притеглен запас с 2.28% до 2.576 млн. лв.. 

Благодарение на възобновената интензивност на потребителите и привличането на нови клиенти, през второто тримесечие БАКБ регистрира сериозен растеж на чистия приход от такси и комисионни с 54.30% при 22.87% за пазара.  

Капиталовата позиция на БАКБ резервира своята позитивна динамичност и регистрира растеж от 6.68% по отношение на юни 2021 г,. като годишната облага за 2021 година е  съхранена в банката и напълно включена в финансовата и база. 

Пълните доклади на Българо-американска кредитна банка, както и цялостният отчет на управлението на банката са налични на корпоративния уебсайт в секция „ Връзка с вложителите “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР