В условията на безпрецедентната криза, в която се намираме, не

...
В условията на безпрецедентната криза, в която се намираме, не
Коментари Харесай

Росен Желязков: В авиацията не може да си позволим увеличаване на разходите

В изискванията на невижданата рецесия, в която се намираме, не можем да си позволим начинания, които биха довели до повишение на разноските и административната тежест за страните и ползвателите на въздушното пространство. Това съобщи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията на днешната неофициална видеоконферентна среща на Съвета на Европейския съюз по превоз, телекомуникации и енергетика във формата " Транспорт ", заяви пресцентърът на МТИТС.
" Въвеждането на фундаментални промени в европейската система за ръководство на въздушното придвижване, като да вземем за пример прекачване на пълномощия от страните към Агенцията за авиационна сигурност на Европейския съюз и ЕВРОКОНТРОЛ, основаването на европейски стопански регулатор, единна таксова единица и други, изисква съществуването на всеобхватна оценка на въздействието ", е изтъкнал Росен Желязков. Министърът е показал, че предлаганата модулация на таксите и единна таксова единица са неразбираеми концепции и не са подкрепени с доказателства, че ще реализиран търсения резултат.
 Росен Желязков: Мерките би трябвало да бъдат обществено търпими и обществено защитими Росен Желязков: Мерките би трябвало да бъдат обществено търпими и обществено защитими
" Няма мек и корав " локдаун “. Думата има избрана семантична тежест. Нито има „ съвсем обсада “, нито има каквато и да...
" Далеч по-голям капацитет за реализиране на задачите на Европейския зелен пакт има внедряването на нови технологии, като хибридни авиационни мотори и екологични горива. Следва да работим по опциите за декарбонизация на бранша, само че се притеснявам, че плануванаъа цялостна метаморфоза на системата няма ясна връзка със заложените цели за възстановяване на околната среда ", е допълнил министър Желязков. " Съгласно Чикагската спогодба, само страните имат право да вземат решения по отношение на суверенитета на въздушното си пространство. Считам, че спазването на наредбите на Конвенцията е задоволителен механизъм за гарантирането на суверенитета на страните. Държавите носят цялата отговорност за безвредното ръководство на полетите в тяхното въздушно пространство, заради което присъединяване им в определянето на рамката и разпоредбите в бранша не може да бъде ограничавано ", е споделил министър Росен Желязков.
По отношение на Директивата " Евровинетка ", министър Росен Желязков е декларирал, че България поддържа компромисните текстове на Германското председателство на Съвета на Европейски Съюз. По думите му в подтекста на бъдещи договаряния по законодателното предложение, е належащо оптимално да се резервира заложеното равнище на еластичност за страните членки, по отношение на обсега на Директивата " Евровинетка ", както и отчитането на националните особености. " Изключването на транспортите за лична сметка, от обсега на таксуването е въпрос, който е належащо да бъде разискван деликатно, защото считаме, че се отдалечава от заложените цели в Директивата и от правилото " замърсителят заплаща, ползвателят заплаща ". Пътните транспортни средства, извършващи транспорт за лична сметка, заемат забележителен дял при отчитане на разрушаването на пътната инфраструктура и следва да бъдат таксувани ", е споделил министър Росен Желязков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР