В Украйна предложиха да се затегне отговорността за незаконно преминаване

...
В Украйна предложиха да се затегне отговорността за незаконно преминаване
Коментари Харесай

В Украйна предлагат затвор за бягство от мобилизация

В Украйна предложиха да се затегне отговорността за нелегално прекосяване на границата за отбягване на готовност, се споделя в обяснителната записка към документа.

Съответният законопроект към този момент е импортиран във Върховната Рада, а измежду създателите на документа са депутатите от партия " Слуга на народа " Сергей Кузминих, Александър Горенюк и Анатолий Остапенко.

" Основните цели и задания на законопроекта са усилване на наказателната отговорност за противозаконното прекачване на лица през държавната граница на Украйна, осъществено по време на военното положение; въвеждане на наказателна отговорност за секване на държавната граница на Украйна за отбягване на военна работа по време на готовност ", се споделя в текста на докладната бележка.

Според законопроекта хората, напуснали страната за отбягване на готовност, могат да бъдат лишени от независимост за период от 3 до 5 години. Освен това законопроектът планува стягане на отговорността за нелегално прекачване през границата до 5-7 години затвор, до момента в който настоящото наказване планува за това отнемане от...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР