В Турския наказателен съд в Къркларели ще се проведе пето

...
В Турския наказателен съд в Къркларели ще се проведе пето
Коментари Харесай

Турски съд ще заседава по делото за четиримата български граничари

В Турския углавен съд в Къркларели ще се организира пето съвещание по делото против 4-ата български гранични служители на реда, заяви БНР. Те са упрекнати за гибелта на турски нарушител, породена съгласно обвинителния акт " по немарливост ". Инцидентът стана на границата ни край Резово през 2008 година,а Военната прокуратура в България приключи следствието на случая поради липса на осъществено закононарушение.

На днешното съвещание се чака турският юрист Джошкун Молла, който пази правата на българските граничари, да даде пояснения за какво е неприемливо делото да се гледа всъщност.

" Това ще обясня. Ще чакаме документално дадените си пояснения, ще изложим пък и устно и също и всъщност по делото, че те са оправдани от страна на българския съд и не могат да се водят в съда като подсъдими. "

По направеното искане от Турския углавен съд за оповестяване на българските гранични служители на реда за интернационално търсене посредством Интерпол, няма постъпил отговор от Министерството на правораздаването, сподели още юрист Молла:

" Той искаше, съдът, документално да показва мнението си и аз го дадох и споделих, че би трябвало да се написа и до министерството за алена бюлетина, тъй като по процедура не би трябвало да е по този начин. "

4-мата български гранични чиновници - Михаил Цонков и сътрудниците му Живко Петков, Николай Костов и Николай Петков - са упрекнати за гибелта на турски риболовец заради немарливост, както и причиняване на леко пострадване на различен риболовец и увреждане на имущество. Молбата за преустановяване на делото на турския юрист Джошкун Молла беше отхвърлена от съда.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР