В цялата ни Галактика може да има около 36 разумни

...
В цялата ни Галактика може да има около 36 разумни
Коментари Харесай

В Млечния път може да има 36 разумни цивилизации

В цялата ни Галактика може да има към 36 рационални цивилизации, се споделя в ново изследване на екип от Университета в Нотингам, оповестено в The Astrophysical Journal. Това е голям прогрес по отношение на предходните хипотези, в които се говореше за извънземни цивилизации в числовия диапазон от нула до милиарди.
Екипът обосновава догатката си върху изказванието, че рационалният живот се образува на други планети по сходен метод, както на Земята. Така откривателите са създали преценката си за броя на интелигентните отзивчиви цивилизации в нашата вселена. Те пресмятат, че в Млечния път може да има към 36 дейни мислещи цивилизации.Професорът по астрофизика в Университета в Нотингам Кристофър Конселис, който управлява проучванията, изяснява: 
„ Трябва да има най-малко няколко десетки дейни цивилизации в нашата вселена, при изискване, че са нужни 5 милиарда години, с цел да се образува образован живот на други планети, т.е. както на Земята. Идеята ни се опира на еволюцията, само че в галактически мащаб. Наричаме това пресмятане Астробиологичната граница на Коперник ".
Експертите допускат, че рационалният живот се появява на други планети по същия метод, както  на Земята, т.е. лишава към 5 милиарда години. Друго ограничаване е броят на звездите в Млечния път, които сходно на Слънцето са богати на детайли, по-тежки от хелия. Така изчислени хипотезите сочат, че би трябвало да има към 36 интелигентни и софтуерно напреднали цивилизации като нашата в галактиката.Тези цивилизации теоретично би трябвало да изпращат радиосигнали в Космоса най-малко 100 години.
Средното разстояние сред планетарните системи, където живеят интелигентните същества, е 17 хиляди светлинни години, което прави тяхното разкриване доста мъчно. Освен това, в случай че времето за оцеляване на софтуерно развитата цивилизация е задоволително малко, тогава евентуално сега хората са единствените живи съзнателни същества, способни да изпращат радиосигнали.Професор Конселис добавя: 
„ Нашите нови проучвания допускат, че търсенето на извънземни рационални цивилизации освен разкрива съществуването и метода на образуване на живота, само че и ни дава опорни точки за това какъв брой дълго ще продължи живота на нашата цивилизация. Ако открием, че рационалният живот се развива по идентичен метод на всички места в галактиката, това би могло да значи, че и нашата цивилизация би могла да съществува доста по-дълго. И противоположното - в случай че открием, че в Млечния път няма дейни цивилизации, това е неприятен знак за личното ни дълготрайно битие. Чрез търсене на извънземен рационален живот - даже в случай че не намираме нищо - откриваме личното си бъдеще и орис. "

Източник

Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР