В Център за защита на природата и животните се роди

...
В Център за защита на природата и животните се роди
Коментари Харесай

В Център за защита на природата и животните се роди малкият Ахат

В Център за отбрана на природата и животните се роди дребният Ахат. Еленчето се радва на положително здраве и на грижите на своите родители, които са едни от най – красивите типове, срещани в животинския свят. Еленчето си има име – кръстено е Ахат по образец на татко си - Елмаз и майка си - Яспис, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той е един от трите еленови типа в България - доблестен елен, елен лопатар и сърна.  Благородният елен не инцидентно е наименуван по този начин. Със своята достолепна външност и мощни рога той въодушевява художници, скулптори, фотографи от епохи до през днешния ден. В древността е бил считан за асистент на шаманите, а негови изображение и пластики могат да бъдат открити в пещери, тракийски гробници, римски мозайки, скални навеси и дори в църкви от Средновековието. Благородният елен е наедрял тревопасен бозайник от разред Чифтокопитни, който е публикуван в Средна и Западна Европа, Европейската част на Русия, Средна Азия, Далечния Изток, Северна Африка, Северна Америка и някои други региони. https://biodiversity.bg/bg/Blagoroden-elen.c292

В Центъра за отбрана на природата и животните на повърхност от 162 декара може да се срещнете с 490 животни от 78 разнообразни типа. Тук няма бетонни и железни ограждения, няма грозни кафези и мъчителна среда. Тук по-голямата част от животните се разхождат безусловно свободно и ние хората, сме им на посетители.

Условията, които Зоо-центърът дава са неповторими за нашите ширини и несравними с тези на общоприетия зоопарк. Мечките да вземем за пример живеят в най-големия зоопарков мечкарник на Балканския полуостров. Всички жители живеят на площта, от която се нуждаят, и която оптимално се приближава до естествената им. Те постоянно могат да се скрият от очите на посетителите и да се покажат, когато решат.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР