В тропическата гора Москития в Хондурас беше открита процъфтяваща екосистема

...
В тропическата гора Москития в Хондурас беше открита процъфтяваща екосистема
Коментари Харесай

Мистериозен град с непълно неизвестни животни бе открит в джунглата

В тропическата гора Москития в Хондурас беше открита процъфтяваща екосистема със стотици типове разнообразни живи същества.
Някои от тях публично са били считани за изчезнали, оповестява The Independent.
Група учени прекарали три седмици в руините на антично населено място, известно като "Изгубеният град на бога на маймуните " или "Белия град ", и забелязали стотици пеперуди, прилепи и влечуги.
Те също по този начин разкрили три типа, които, съгласно публични данни, са напуснали Хондурас вечно: южен прилеп (Phylloderma stenops), псевдо-коралова змия и чужд тип насекомо.
Още 22 типа не са регистрирани в тази страна преди, измежду тях: огромен зелен папагал ара и лъчепера риба, незнайни на науката.
Учените означават, че Белият град е един от дребното региони в Централна Америка, където екологичните и еволюционни процеси са останали недокоснати от човешката цивилизация.
Общо учените са разкрили 246 типа пеперуди и други инсекти, 30 типа прилепи и 57 типа земноводни и влечуги.
Смята се, че Белият град е издигнат от цивилизация, съществувала в Централна Америка преди ерата на Колумб. Учените са търсили неговите руини в девствените гори в продължение на няколко десетилетия.
Сега той е под закрилата на държавното управление, само че към момента може да пострада от нелегално изсичане на дървета.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР