Австралийка, обвинена в убийството на трима души с обяд с

...
Австралийка, обвинена в убийството на трима души с обяд с
Коментари Харесай

Съдят домакинята, отровила свекърите си с обяд от говеждо с гъби

Австралийка, упрекната в убийството на трима души с обяд с отровни гъби, не се призна за отговорна при започване на правосъдния развой против нея, предава Би Би Си.

49-годишната  Ерин Патерсън е изправена пред три обвинявания в ликвидиране и два опита за ликвидиране поради съдбовното говеждо ядене с гъби през юли предходната година.

Според полицията тя се е пробвала да убие някогашния си брачен партньор три пъти.

 Откриха гъба край Омуртаг, тежаща половин кг България 1 мин. Откриха гъба край Омуртаг, тежаща половин кг  Има ли антидот за най-отровната гъба в света? Светът 2 мин. Има ли антидот за най-отровната гъба в света?  „ Има лист с чакащи “: Хиляди се записаха да пробват легално халюциногенни гъби в Орегон Любопитно 3 мин. „ Има лист с чакащи “: Хиляди се записаха да пробват легално халюциногенни гъби в Орегон  Трима умряли след обяд с говеждо с гъби: Двойник на печурката евентуално е предизвикал натравянето Светът 2 мин. Трима умряли след обяд с говеждо с гъби: Двойник на печурката евентуално е предизвикал натравянето  Откриха гъба край Омуртаг, тежаща половин кг България 1 мин. Откриха гъба край Омуртаг, тежаща половин кг  Има ли антидот за най-отровната гъба в света? Светът 2 мин. Има ли антидот за най-отровната гъба в света?  „ Има лист с чакащи “: Хиляди се записаха да пробват легално халюциногенни гъби в Орегон Любопитно 3 мин. „ Има лист с чакащи “: Хиляди се записаха да пробват легално халюциногенни гъби в Орегон  Трима умряли след обяд с говеждо с гъби: Двойник на печурката евентуално е предизвикал натравянето Светът 2 мин. Трима умряли след обяд с говеждо с гъби: Двойник на печурката евентуално е предизвикал натравянето

Ерин Патерсън провежда обяд в своя дом на 29 юли 2023 година Кани своите някогашни свекъри Гейл и Дон Патерсън, както и техни родственици Иън и Хедър Уилкинсън. Поканен е бил и някогашният ѝ брачен партньор Саймън Патерсън, само че в последния миг не съумява да пристигна.

Въпреки това ястието е сервирано на масата – говеждо с гъби. Последните се оказват отровни, а четиримата посетители са откарани в болница. В резултат Гейл и Дон Патерсън, както и Хедър Уилкинсън са умряли. Иън Уилкинсън оцелява.  Стотици се стичат на погребението им, с цел да ги изпратят. 

Според полицията признаците им са наподобявали отравяне със зелена мухоморка . Гъбата е виновна за към 90% от отравянията с гъби в света.

Зелената мухоморка постоянно е бъркана и се счита за двойник на печурка и гълъбка и съдържа смъртоносния токсин алфа-аманитин. Най-засегнатите органи при отравяне са черният дроб и бъбреците. Симптомите се появяват сред 6 и 24 часа след консумация.

Домакинята и двете ѝ деца  са невредими след обяда.

Ерин Патерсън Снимка: Ройтерс

В своя позиция Ерин дефинира случилото се като случай. Твърди, че обяда е употребила гъби, закупени от супермаркет, както и сушени гъби, купени от азиатски магазин в Мелбърн.

Делото против нея ще бъде прегледано по ускорена процедура и ще бъде изпратено до Върховния съд на Виктория в Мелбърн за начало на правосъдния развой, като първото й чуване е планувано за 23 май.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР