Корабът Mohammad Z, плаващ под танзанийски флаг, е потънал в

...
Корабът Mohammad Z, плаващ под танзанийски флаг, е потънал в
Коментари Харесай

Кораб с 11 души на борда потъна в Черно море, ударен е от друг

Корабът " Mohammad Z ", плаващ под танзанийски байрак, е потопен в Черно море. Това е станало на 26 благи до село Сфънту Георге, ситуирано край едноименния ръкав на река Дунав, оповестява Аджерпрес. Румънските военновъздушни сили търсят трима моряци от екипажа, оповестени за изчезнали. Днес стана ясно, че танзанийският транспортен съд е бил блъснат от кораба " Michel "  и по тази причина е потопен.  Корабът, отговорен за случая, тази заран дойде в пристанище Варна. Екипажът на " Michel " е избавил 8 моряци. Корабът е претрупан с тръби, предопределени за компания в България.
Пред българските управляващи капитанът е удостоверил, че точно той е виновен за случая.
Потъналият транспортен съд е имал на борда 11 души - 9 сирийски жители и двама египетски. Издирването на тримата моряци, които са сирийци, към този момент е несполучливо. От румънското военно министерство незабавно са дали хеликоптер, който да се включи в избавителната интервенция. Осемте избавени моряци са поети след това от плавателния съд " Артемис " на Румънската организация за избавяне по море и са превозени до пристанище Констанца, където са ги очаквали коли за спешна помощ в подготвеност да им окажат здравна помощ. Един от моряците е бил откаран в болница с няколко контузии, оповестява Аджерпрес, базирайки се на представителя на Инспектората за изключителни обстановки в Добруджа Анамария Стойка.
Българските управляващи стартират следствие на дейностите на капитана на кораба, предизвикал случая. " Корабът тази заран беше тестван още при идване. Беше открито, че има градивни нарушавания по носовата част на кораба. По всяка възможност по отношение на случая, претърпян от кораба. Качихме се на борда на кораба и беше открито, че в действителност това е корабът, който е взел участие в случая с " Mohammad Z " през вчерашния ден рано сутринта, в който другият транспортен съд потъва, трима индивида са в неопределеност, а останалите 8 души са избавени. Капитанът удостовери, че корабът е взел участие в случая ", съобщи к.д.п. Валентин Енчев, шеф на " Морска администрация " - Варна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР