В Тексас, САЩ, по време на парти, организирано от родителите

...
В Тексас, САЩ, по време на парти, организирано от родителите
Коментари Харесай

Четиригодишно момиче беше застреляно от по-малката си сестричка

В Тексас, Съединени американски щати, по време на празненство, проведено от родителите й, тригодишно момиче инцидентно простреля и умъртви четиригодишната си сестра.  

Според полицията децата са били сами в една от стаите на къщата, когато е станала нещастието. Няколко другари и родственици създали малко празненство. По това време в жилището е имало петима възрастни: майка, пастрок и посетители. В един миг по-малката сестра открива заредения револвер на родителя си и инцидентно стреля, ранявайки по-голямата си сестра.

Възрастните, чувайки изстрела, изтичали в спалнята, взели оръжието от детето и повикали полиция и кола за спешна помощ, съобщава CNN. Лекарите обаче не съумели да спасят раненото момиче, което умряло намясто. За това приказва шериф Ед Гонзалес.

„ Просто наподобява като още една трагична история за това по какъв начин едно дете е получило достъп до огнестрелно оръжие и е наранило друго “, сподели служителят на реда.
 Полицай, шериф, публицисти, значка Шерифът на окръг Харис Ед Гонзалес сподели, че изстрелът е изглеждал неволен. Снимка: CNN
В момента полицията проверява случая. Не е ясно дали ще бъдат повдигнати обвинявания против някой от възрастните, споделиха прокурорите.

Проучване на организацията с нестопанска цел Everytown Research & Policy, чиито данни се базират на CNN, сочи, че от 2015 до 2020 година в Съединени американски щати е имало 2070 случая на инцидентно потребление на огнестрелно оръжие от деца под 18-годишна възраст. Тези произшествия довели до 765 смъртни случая и 1366 други ранени.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР