В тази тежка икономическа и финансова ситуация трябва да сме

...
В тази тежка икономическа и финансова ситуация трябва да сме
Коментари Харесай

Фандъкова успокои столичани: Парно ще има, няма да се пести от улично осветление

В тази тежка икономическа и финансова обстановка би трябвало да сме реалисти. Всички усещаме по джоба си инфлацията, акцентира тя. Инфлацията се отразява на бюджета на Столична община.  Това съобщи пред ефира на Българска национална телевизия кметът на София Йорданка Фандъкова.

За общината е значимо да има топло през зимата в учебните заведения и детските градини, както и да се подсигурява газ за " Топлофикация-София ".

Газ ще има, само че остава въпросът за цената. Няма да останат детски градини и учебни заведения без парно, още веднъж посочи кметът и добави, че няма да се пести от топло там.

Проблемът за нея е търпимата цена на топлото. Ново повишаване на парното е отвратително да има, тъй като хората няма да си заплащат сметките, стана ясно от коментара й.

С Министерството на енергетиката се разискват обезщетения за столичното парно. Без такива " Топлофикация-София " ще продължи да натрупа задължения, уточни градоначалникът.

Фандъкова не дава сдружението да се приватизира. То би трябвало да остане обществена благосъстоятелност, като за нея е нужно да се откри стратегически вложител за сдружението.

За момента икономии могат да се вършат в администрацията. Няма да се стопира улично осветяване към този момент, акцентира още Фандъкова.

Има завръщане на хората в градския превоз, където имаше отлив поради пандемията, стана ясно още от думите на кмета на столицата.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР