В Тайланд чуждестранен турист е заплашен от опасността да прекара

...
В Тайланд чуждестранен турист е заплашен от опасността да прекара
Коментари Харесай

Турист е заплашен от затвор заради негативни коментари за хотел в Тайланд

В Тайланд задграничен екскурзиант е застрашен от заплахата да прекара две години в затвор югоизточната част на страната поради негативни мнения за хотела, в който е почивал, написа " Банкок Поуст ".

Администрацията на хотела, намиращ се на остров Ко Чанг е завела дело за уронване на престижа, откакто гостът им е разгласил негативни мнения в TripAdvisor, Гугъл и други онлайн платформи.

Туристът, чиято народност не се оповестява, е постал мнения, че " чиновниците на хотела се държат по този начин, като че ли не се интересуват от посетители ".

Управата на хотела, обаче има друга версия за спора. Според нея, екскурзиантът е нарушил разпоредбите на хотела и внесъл личен алкохол в ресторанта, което е довело до напрежение сред него и администрацията.

Човекът неведнъж е писал отрицателни мнения в обществените мрежи, само че по този начин и не е поискал да се свърже с представители на хотела за изясняване на обстановката.

Собствениците са уверени, че това е навредило на репутацията на хотела.

Ако бъде приет за отговорен от съда, екскурзиантът може да получи ефикасна присъда от две години затвор или санкция от към 6 хиляди евро.

Тайланд е измежду най-привлекателните дестинации за туристи от целия свят. Плажовете, хубавата храна и евтините цени притеглят милиони хора, за които азиатската страна е парадайс. Тайландците са усмихнати и гостоприемни хора и е мъчно да се повярва какъв брой строги и даже жестоки са някои от наказванията им. Шокиращ образец за това е плануваното наказване от 20 или повече години за засегнатост на краля или други членове от фамилията му. Сред неприкосновените са забележки и нападки е и кучето на монарха.

Капаните, в които незапознатият екскурзиант може да попадне, не са малко.

Сред най-безобидното привидно, само че в действителност наказуемо деяние, е настъпване на банкнота, която сте изпуснали на улицата. По-добре оставете парите си да изхвърчат, в сравнение с да ги настъпвате и по този метод да обидите краля, проявявайки извънредно пренебрежение към неговия лик, изобразен върху всички тайландски банкноти. Наказанието за сходно действие още веднъж е най-малко 20 години. А тайландските затвори не са място, в което някой желае да попадне. Те са пренаселени, строги, в тях върлуват заболявания и апетит. За човек от Запада оцеляването на сходно място, даже за няколко години, може да се окаже невероятно.

В последна сметка, в случай че сте се запътили към Тайланд, уважавайте краля, кучето му и хотелите, с цел да прекарате една безметежна екскурзия и да се върнете вкъщи, вместо да отидете в пандиза.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР