В световния ден на мира, руският президент Владимир Путин обяви

...
В световния ден на мира, руският президент Владимир Путин обяви
Коментари Харесай

Еднопосочните билети от Русия свършиха, протести заради военната мобилизация  


В международния ден на мира, съветският президент Владимир Путин разгласи частична и заплаши с нуклеарно оръжие.

Това е първата готовност в Русия от Втората международна война насам. Путин подреди повече средства за производството на оръжия. И упрекна Запада в " нуклеарен шантаж " и опит да унищожи страната му.

“Ние също имаме най-различни оръжия, някои и по-модерни от тези на НАТО. Ако териториалната целокупност на Русия е застрашена, ще използваме всички средства, с цел да защитим своя народ. Това не е блъф. А тези, които се пробват да ни изнудват с нуклеарни оръжия, би трябвало да знаят, че вятърът може да задуха и в тяхна посока ”, съобщи Путин.

Той дефинира като цел освобождението на Донбас и даде обещание поддръжката на Москва за така наречен референдуми в окупираните територии. Допитвания ще бъдат осъществени в самообявилите се Луганска и Донецка национални републики, както и в Запорожка и Херсонска области. Двете национални републики оповестиха самостоятелност през февруари и Москва стартира войната за денацификация на Украйна и освобождение на тези две области.

Мобилизират се на интервенцията в окупирания Донбас в Украйна.

Часове след изказването в обществените мрежи се появиха призовки и разкази за към този момент почналата готовност.

“Ще бъдат свикани 300 хиляди резервисти. Това няма да се случи едновременно, а систематизирано и планувано. Тази частична готовност съставлява малко над 1 % от целия ни човешки запас ”, сподели министърът на защитата на Русия Сергей Шойлу.

В Русия обаче се притесняват, че мобилизираните може да са доста повече и показват засекретена точка в президентския декрет.

Световни водачи предизвестиха, че няма да признаят референдумите за разединение на територии от Украйна.



В същото време служебният министър на защитата Димитър Стоянов заяви, че има риск за националната сигурност на България, само че не и директна военна опасност.

Опозиционни и антивоенни групи приканиха за митинги.

“Сега е ясно, че тази незаконна война се утежнява и задълбочава, а Путин се пробва да хвърли в нейната месомелачка и да изцапа с кръв стотици хиляди хора – което ще докара до големи нещастия ”, сподели съветският опозиционер Алексей Навални, който е в пандиза.

В обществените мрежи се оповестява за първи митинги в градове в Сибир и в Далечния Изток.

За минути бяха до Истанбул, Ереван и Баку, където съветските жители нямат потребност от визи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР