В света назрява класическа революционна ситуация, засилва се борбата за

...
В света назрява класическа революционна ситуация, засилва се борбата за
Коментари Харесай

Сергей Наришкин: Назрява класическа революционна ситуация, върви борба за бъдещия глобален ред

В света назрява класическа революционна обстановка, ускорява се битката за бъдещия международен ред. Това съобщи пед публицисти шефът на съветското разузнаване (СВР) Сергей Наришкин в коридорите на 53-то съвещание на Съвета на ръководителите на органите за сигурност и сцециалните служби на страните от Оперативно-наблюдателно дело, което се организира в Москва.

" Западните спецслужби приготвят украински бойни диверсионно-терористични групи за офанзиви по обекти на атомната енергетика на Русия. Това беше открито и, естествено, нашата Федерална работа за сигурност предотврати тези терористични актове. Имаше опити за офанзиви на Курската, Смоленската, Запорожката АЕЦ и в тези условия е мъчно да се поддържа съдействие със западните спецслужби, " посочи Наришкин.

Западът употребява Украйна за противодействе на РФ, " а киевският режим употребява в действителност терористични способи срещу Русия ". " Това се демонстрира в терористични актове срещу редица публицисти, писатели и водачи на публичното мнение, както и против жилищни квартали, градове и обитаеми пунктове на РФ, против гражданската инфраструктура ", акцентира шефът на съветското разузнаване.

Мнозинството страни по света осъзнават заплахата от попадането под въздействието на диктата на западния блок, разяснява той.

" Колкото по-силни са стремежът и придвижването към многополярност, толкоз по-агресивни и рискови ще бъдат опитите на Запада да приключи това придвижване. Държавите, които изберат пътя на подчинението пред западния диктат, рано или късно ще се окажат в обстановката на дълбока вътрешна рецесия и даже революция. Именно такава орис застигна Украйна. Но болшинството страни схващат това и техните водачи, и самите страни се сплотяват, включително и в постсъветското пространство, с цел да вземат решение своите лични проблеми ", посочи Наришкин.

Западният блок отпред със Съединени американски щати към този момент не е кадърен да обезпечи световното си водачество, съобщи Наришкин. Новите центрове на мощ, страните от световния Юг, към този момент не могат да търпят западния диктат. " В страните от Африка, Азия, Латинска Америка укрепва стремежът към независимо развиване, без външен диктат, блян към консолидация в границите на районни интеграционни обединявания ", изясни Сергей Наришкин.

Помощта за Киев се явява ябълката на раздора преди президентските избори в Съединени американски щати, разяснява още Наришкин.

" Водоразделът лежи сред тези, които желаят да видят Америка процъфтяваща, страна, която взема решение проблемите на редовите жители и тези обезверени русофоби, които са подготвени да подценен ползите на всички елементарни американци ", отговори той на въпрос на ТАСС.

" Обикновените американци към този момент задават въпроси - а за какво би трябвало да финансираме в такива размери оръжейните доставки за киевския режим, да плащаме работата на затъналите в корупция украински служители, до момента в който в Америка към този момент се е натрупал голям куп проблеми, които администрацията на президента би трябвало да взема решение. Това са и растежът на престъпността и наркоманията, големият поток незаконни имигранти, държавният дълг ", изброи той.

Според него оставката на ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Кевин Маккарти е подобаваща илюстрация за пагубния курс на Вашингтон към Киев.

Контактите сред специфичните служби на Русия и Запада в областта на противодействието на тероризма са съхранени, само че мащабът на взаимоотношението е доста скъсен, означи Наришкин. Това се е случило поради обстоятелството, че западният блок и най-много страните от НАТО, " на процедура водят експанзия против Русия ".

Терористичните закани, идващи от Афганистан, Сирия, Ирак и Либия, са директни последствия от " непозволения напън, а от време на време и директната въоръжена експанзия на Съединени американски щати и техните съдружници против тези страни ", акцентира Наришкин.

" Но в света вървят огромни събития, намираме се в стадия на преход към многополярност и съветските спецслужби интензивно си сътрудничат с тези на другите страни от световния Юг и в частност с нашите сътрудници, другари и съратници от спецслужбите на страните от Оперативно-наблюдателно дело ", добави Наришкин.

РФ има данни, че западните спецслужби работят с терористични групи в Африка, насочвайки ги да правят терористични актове в Централно-Африканската Република (ЦАР) и Мали. Въобще Африка в последно време е в центъра на вниманието на Съединени американски щати и техните съдружници, означи той. На Запад с паника следят растящия блян на африканските страни към самостоятелна политика.

Русия поредно уголемява кръга на сподвижниците и последователите си и става основен детайл на новия многополярен международен ред, означи Сергей Наришкин.

Според шефа на СВР промяната на епохите в интернационалните връзки в никакъв случай не е идвала без спорове, защото страните, печелили от отиващия си международен ред, не желаят да изгубят привилегированото си състояние.

 

" Впрочем, както свидетелства историята, в крйна сметка победа носят не опитите да бъде спрян ходът на времето, а извънредно рядката дарба, предвиждайки бъдещето, първи да тръгнеш по пътя на съзидателните промени ", заключи Сергей Наришкин.

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР