В света на грижата за кожата стремежът към сияйна, здрава

...
В света на грижата за кожата стремежът към сияйна, здрава
Коментари Харесай

Черен Оман -ползи за кожата от едно скрито съкровище

В света на грижата за кожата стремежът към сияйна, здрава кожа постоянно ни кара да изследваме многообразие от съставки и средства. Един подобен прикрит драгоценен камък е Черен Оман, естествено вещество с богата история на грижа за кожата и здравна приложимост.

Черен Оман предлага набор от преимущества за кожата, които си коства да откриете.

Има регенериращи и противовъзпалителни свойства, успокоява кожни раздразнения, форсира заздравяването на рани и понижава отока. Оманът, за който приказваме, е растение, което от известно време притегля забележителен интерес. В тази публикация ще разгледаме произхода, свойствата и евентуалните преимущества на Oman Black за вашата кожа.

реклама

Произходът на Черен Оман: Геологично знамение

Oman Black, в България прочут още като зарасличе, лоен корен или див тютюн.

Оманът е едно от най-старите растения, известни със своите лечебни свойства.

Това е малко многогодишно растение с дребни цветчета. Характеризира се с висока форма. Листата на черния оман са продълговати, ланцетни и покрити с нежни власинки. Многогодишното растение оман може да доближи 30-80 сантиметра височина и към 40 сантиметра широчина.

Къде пораства оманът? В природата се среща във влажни и блатисти земи, тъй че най-често може да се откри наоколо до реки, езера или езера. Ще го намерите и в края на гората или в скалисти местности. Растението също постоянно се отглежда като градинска украса или за медицински цели.

Черен Оман изгоди за кожата

Растението се цени поради мощните си противовъзпалителни, противовъзпалителни и регенериращи свойства. Прилагането на черен оман върху кожата може да обезпечи облекчение при слънчево изгаряне, измръзване и неспокойствие. Освен това форсира заздравяването на рани. Алое Вера има сходни свойства, само че в допълнение съдържа витамин Е, който забавя процеса на стареене.

Можете ли да употребявате черен оман върху лицето си? Да, това е отлично за лекуване на признаците на псориазис и атопичен дерматит. Освен това оманът има сияещ резултат върху обезцветяванията и изравнява тена на кожата.

Препоръчва се и на хора, борещи се с акне. Успокоява възпалението, контролира секрецията на себум и понижава белезите. Последната изгода се дължи на регенериращи субстанции, които въздействат върху процеса на формиране на съединителната тъкан.

1. Богато на минерали

Oman Black е същинска съкровищница от съществени минерали, в това число калций, магнезий, цинк и желязо. Тези минерали играят жизненоважна роля за поддържане здравето на кожата, поощряване на еластичността и подкрепяне на естествения развой на регенерация на кожата.

2. Антиоксидантна мощ

реклама

Антиоксидантите са най-хубавата отбрана на кожата ви против свободните радикали и оксидативния стрес. Черният Оман е цялостен с естествени антиоксиданти, които оказват помощ в битката с признаците на прибързано стареене, като бръчки и фини линии, като обезвреждат нездравословните свободни радикали.

3. Увеличаване на колагена

Колагенът е структурният протеин, виновен за поддържането на стегнатостта и еластичността на кожата. Съдържанието на фулвинова киселина в растението Черен Оман подкрепя производството на колаген, насърчавайки по-младежкия и по-еластичен загар.

реклама

4. Детоксикация

Фулвиновата киселина в Черния Оман има детоксикиращи свойства, като оказва помощ за унищожаване на замърсяванията и токсините, които могат да се натрупат в кожата с течение на времето. Този развой на детоксикация може да направи кожата ви да наподобява по-чиста и ревитализирана.

5. Противовъзпалително

Кожните болести постоянно произтичат от инфектиране, което води до зачервяване и раздразнение. Противовъзпалителните свойства на растението могат да оказват помощ за усмиряване на кожни болести като акне, екзема и псориазис.

Включване на Черния Оман във вашата рутинна грижа за кожата

От своя богат на минерали състав до мощните си антиоксидантни и стимулиращи колаген свойства, Oman Black има капацитета да се трансформира в скъпо допълнение към вашия боеприпас за грижа за кожата.

Има няколко метода да употребявате това знамение за грижа за вашата кожа:

  • Маски за лице: Помислете дали да не употребявате черен оман като съставна част в домашна маска за лице. Комбинирайте го с естествени съставки като мед, кисело мляко или алое вера за подхранващо и ревитализиращо лекуване.
  • Серуми и кремове: Потърсете артикули за грижа за кожата, които включват Oman Black като основна съставна част. Серумите и кремовете, обогатени с Черен Оман, могат да се ползват всекидневно, с цел да се възползват от неговите свойства, които  кожата ви ще заобича.
  • Добавки : Някои хора избират да одобряват добавките с Oman Black орално, с цел да впрегнат изгодите от тях от вътрешната страна. Консултирайте се със здравен експерт, преди да добавите нови добавки към вашия режим.
  • Третиране на петна по кожата: За целенасочена грижа, нанесете продуктите с оманско знамение непосредствено върху проблематичните зони, като петна или тъмни петна.

Черен Оман изгоди за бръчки

Маслото или мехлемът от оман за бръчки е доста известен. Може ли дейно да размени кремовете срещу бръчки? Маслото от оман срещу бръчки има мощно овлажняващо деяние, което покачва еластичността на кожата и дава изглаждащ резултат. Това значително се дължи на алантоина, огромни количества от който се съдържат в корена на растението.

Трябва обаче да се подчертае, че оманът има единствено лекомислен резултат върху бръчките. В него няма доста скъпи съставки, които да го подхранват. Тук може да са по-полезни кремовете срещу бръчки 40+, които съдържат масла от макадамия, арган или авокадо. Тези съставки, като се изключи че овлажняват, обезпечават на кожата и всички нужни витамини, минерали и мастни киселини, виновни за нейното напрежение, разтегливост и лъчезарен тип.

Опасен ли е за здравето Черния Оман

Въпреки че Oman Black предлага голям брой евентуални изгоди за кожата, значимо е да се вземат поради самостоятелните сензитивност и алергии. Направете тест за алергия, когато изпробвате всеки нов артикул за грижа за кожата, съдържащ Oman Black, с цел да сте сигурни, че е съчетаем с вашата кожа.

Освен това, в случай че имате съществуващи кожни болести или медицински проблеми, консултирайте се с кожен лекар, преди да включите Oman Black в рутинната си грижа за кожата.

Черен Оман -ползи за кожата от едно прикрито богатство – Обобщение

Черният Оман, със своя неповторим геоложки генезис и забележителни изгоди за кожата, е удостоверение за съкровищата, които природата ни подарява.

Независимо дали изберете да го употребявате като естествена маска за лице, в артикули за грижа за кожата или като добавка, Oman Black предлага взор към дълбоката мъдрост на античната Земя, подготвена да подхрани и усъвършенства хубостта на вашата кожа.

реклама

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР