В света 1 на всеки 2000 души се ражда с

...
В света 1 на всеки 2000 души се ражда с
Коментари Харесай

Бебе с рядко генетично заболяване бе подкрепено от стотици хиляди в социалните мрежи

В света 1 на всеки 2000 души се ражда с рядко генетично заболяване. Такъв е казусът и с дъщеричката на Кортни и Гавин. Малката Сътън се ражда с проблем на горната джука, само че родителите ѝ не губят вяра, в противен случай, споделят всичко в обществените мрежи и получават невероятна поддръжка. 

В 20-ата седмица от бременността лекарят, който прави ултразвук, разкрива, че бебето има така наречен " заешка джука ". Когато Гарднър получава новината, изпада в същински потрес.



" Последната част, която направиха, беше ултразвукът на лицето ѝ и тогава експертът сподели: " О, тя в действителност има пролука на устната. “ Спомням си, че бях изцяло заслепена и шокирана от това, тъй като даже не беше на радара ми опция, в която това може да се случи “, споделя Кортни.

Подобни деформации са много редки. Засягат 1600 бебета и се случват, когато устните или устата на бебето не се развият обикновено по време на бременността. Могат да се дължат на разнообразни фактори като храна или медикаменти, които майката е приемала по време на бременността, само че също по този начин могат да бъдат и генетични.

Семейството към този момент има един наследник, само че тогава не са създали специфична бебешка фотосесия. Когато се ражда второто им дете, Кортни взема решение да запечата всеки момент. Шанън Мортън е фотографът, който прави фотосите. Кортни ги споделя в обществените мрежи и фрагментите получават невероятна известност - за няколко дни събират повече от 750 000 лайкове.

Кортни споделя, че всички мнения за щерка са били доста окуражаващи. Семейството даже взема решение да си направи страница във фейсбук - My Cleft Cutie, с цел да оказват помощ на други родители, които минават през сходна диагноза с дечицата си.

" Моята дребна принцеса се роди с двустранна пролука. За благополучие, небцето ѝ беше непокътнато. Аз и баща ѝ я уверяваме всеки ден, че тя е най-красивото момиче на света и нейната персона е невероятна “, разяснява майка под фейсбук обявата.

Очаква се дребното момиченце да премине през серия от интервенции, само че с изключение на пластичните интервенции, ще се наложи и работа с логопед.

Малката Сътън сигурно ще порасне щастливо дете, уверени са родителите. В момента тя е обществена, витална и доста обичана, в това число от по-големия си брат.



Подобна бе обстановката с дъщеричката на известния като танцуващия милионер - Джанлука Ваки. Неговата дъщеричка, родена от Шарън Фонсека, също бе със заешка уста. Момиченцето претърпя няколко интервенции, за които Джанлука споделяше в профила си в Инстаграм. Сега към този момент дребната принцеса на тате е много по-добре.

Със сигурност сходни болести са много стресови за родителите. Но те би трябвало да имат вяра, че решение може да бъде открито. А обществото би трябвало да бъде съпричастно и да даде поддръжката си за тези деца.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР