Забавният семеен пътеводител Стигнахме ли вече?“ може да се похвали

...
Забавният семеен пътеводител Стигнахме ли вече?“ може да се похвали
Коментари Харесай

``Стигнахме ли вече?`` или къде да заведем децата през ваканцията

Забавният фамилен справочник „ Стигнахме ли към този момент? “ може да се похвали с второ модифицирано издание, допълнено още доста страници и над 250 фотографии.

Той дава отговор на безконечния въпрос „ Къде да заведем децата през ваканцията? ”, който доста родители не стопират да си задават.

Пътеводителят е цялостен с потребни и практични препоръки за изморени родители и е написан в типичния за своите авторки - Елисавета Белобрадова и Красимира Хаджииванова забавно-комичен жанр. В него можете да откриете забавни забележителности както за децата, по този начин и за родителите, а изключително внимание е обърнато и на местата за хранене в другите дестинации - нещо витално значимо за пътуването с деца.

В „ Стигнахме ли към този момент? “ ще откриете любопитни срещи с кукери, средновековни замъци, хижи, както и пътувания в България и отвън страната.



Поговорихме в резюме за пътеводителя с Красимира Хаджииванова, която ни показа любопитности по отношение на неговото написване:

Кой е най-яркият спомен, който пазите от пътешествията, които предприехте, с цел да напишете книгата?

- Най-запомнящо се беше визитата на Събора на овцевъдите край Арбанаси – несъмнено най-колоритната атракция, а те всички бяха забавни и запаметяващи се. Огромно, жужащо голям брой от радостни хора, големи скари и всевъзможни типове вкусотии на всяка крачка, страхотна стратегия, стотици животни, игри, танци, песни, нестинари, средновековни борби и какво ли още не.

Разкажете ни някоя занимателна преживелица от кухнята, случи ли ви се да забравите нещо значимо, да объркате пътя?

- Да, и двете. Първото на път за честването на 1000 години Охридска архиепископия - забравихме паспорта на едно от децата, с което пътувахме и се наложи да се върнем до София, а второто даже взе участие в заглавието на глава – „ Да се загубиш в Сърбия “.

Какво сте възнамерявали за идното лято?

- Честно казано, просто към този момент да стигнем до някъде... Разбира се, би трябвало да има и море, и малко планина, с цел да са всички щастливи и най-после, като се върнем от почивката, да си починем и от нея.

Смятате ли, че има дестинации в България, които не са подобаващи за деца, в случай че да кои са те?

- Разбира се – всички места, на които се събират ужасно доста хора, без да е направена нужната организация за тяхното посещаване. Затова проверявайте авансово дестинациите и събитията, които планирате да посетите. В книгата имаме не една, а цели две глави със препоръки.

Кое беше най-трудното нещо, с което се наложи да се справите, до момента в който пишехте книгата?

- Да записваме в действително време, в края на всеки ден от всички тези пътешествия, усещанията си от деня, с цел да не ги забравим. Защото нормално идваше идващият кондензиран с страсти, гледки и прекарвания ден, а след него и още и още.

Какво бихте посъветвали млади родители, които нямат огромен опит в пътуването с дребни деца, от кое място да стартират?

- Да прочетат деликатно нашите Съвети за положително пътешестване, както и Съветите за подготовка и екипиране, споделени от експерт по тематиката – включени са в книгата. И най-важното - да знаят, че всичко минава, в това число и крясъците и ревовете в колата.



Какво съгласно вас дава пътуването на децата и какъв брой постоянно съгласно вас е удачно те да пътуват?

- Дава им на първо място многообразие, само че и знание за света, за хората и местата, на които отиват. Специално в нашата книга сме присъединили и супер доста истории, митове, традиции и мистерии, които да ги заинтригуват. Можете да им ги четете преди потегляне, по време на пътуването към идната забавна дестинация, или след прибиране у дома, за затвърждаване на наученото и видяното.

Кой е най-неудобният миг, в който сте чували въпроса “Стигнахме ли към този момент? ”?

- Всеки миг е неуместен, изключително когато се повтаря години наред, а самият въпрос - стотици пъти в границите на едно пътешестване.
 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР