Да бъдеш родител не е лесна работа. Но един ден

...
Да бъдеш родител не е лесна работа. Но един ден
Коментари Харесай

Ето какво не трябва да позволявате на порасналите си деца

Да бъдеш родител не е лесна работа. Но един ден децата въпреки всичко порастват и поемат по своя път. А ние би трябвало да приемем това. Порасналите ни наследници нямат потребност от дундуркане и взаимни отстъпки, нито от лъжливи поощрения. Бъдете откровени с тях, помогнете им да се оправят с живота. Твърде огромната благосклонност не води до нищо положително.

И не, не е нужно да толерираме нечие недопустимо държание, даже да става въпрос за личните ни родственици или наследници. Какво не би трябвало да им разрешаваме?

Да ни манипулират, употребявайки любовта ни

" Мамо, в случай че ме обичаш, ще ми дадеш пари ", " Мамо в случай че ме обичаш, ще приемеш брачна половинка ми ", " Ако ми откажеш, повече няма да ме видите "... Ами добре. по този начин да бъде. Не позволявайте на децата си да ви манипулират и изнудват. Отнасяйте се с тях като със зрели хора, които могат и би трябвало да носят отговорност за делата си. Имате право на мнение като техни родители. Родството не ви задължава да действате срещу волята си. И сигурно един любящ човек няма да изчезне от живота ви единствено тъй като имате друго от неговото мнение. Разбира се, същото се отнася и в противоположния случай - родителите не би трябвало да манипулират децата си, употребявайки материалната " карта ".



Не компенсирайте възприятието си за виновност с прекомерно огромни дарове

Често, когато родител самичък се грижи за детето си, той живее с възприятието за виновност, че наследникът му няма фамилна среда. И си мисли, че компенсира това, позволявайки неща, които другояче не би разрешил. единствено че един ден това ще ви " изяде главата ". Защото в най-лошия случай синът или щерка ви няма да зачитат мнението ви, няма да ви почитат и ще си мислят, че всичко ще им бъде простено. децата имат потребност от ясни правила и ограничавания, с цел да порастват щастливи.

Нека да е ясно кое е " мое " и кое " наше "

Ако дадете пари назаем на сина си или щерка ви, те би трябвало да ви ги върнат. Не забравяйте да си ги поискате, тъй като по този начин създавате и поощрявате неприятни привички. Това са вашите пари, не е нужно да ги подарявате, в случай че нямате тази опция. Не се тормозете да го кажете намерено. не всичко е общо. Вие сте отгледали децата си, работили сте за тях, само че в този момент те са огромни и могат, и би трябвало сами да се грижат за себе си и за фамилията си. Смело поставете границата. Иначе напълно скоро могат да изискат и дома ви. Има доста такива случаи...



Изисквайте почитание

Дори да са по-успели от нас, да живеят по-добре, децата ни дължат почитание. Не им позволявайте да ви постановат жанр на живот, друг от този, който вие можете да си позволите и желаете.

Не им позволявайте да се присмиват на изборите ви, облеклото, софтуерните ви знания. Това че са ви деца не им дава право да подлага на критика вашите стремежи, избори, желания. Животът си е ваш, можете да вършиме с него каквото пожелаете.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР