В студиото на телевизионното предаване Лице в лице проф. д-р

...
В студиото на телевизионното предаване Лице в лице проф. д-р
Коментари Харесай

Проф. д-р Николай Габровски: В „Пирогов” бе предотвратено страшно бедствие

В студиото на телевизионното предаване „ Лице в лице ” проф. доктор Габровски показа болката си за починалите двама пациенти, станали жертва на драматичен случай и благодари на хората, избавили десетки други пациенти: санитари, охранители, пожарникари, лекари и сестри, сътрудници от други лечебни заведения.
„ С общи старания бе предотвратено рисково разгръщане на пожара, който можеше да провокира непоправими щети”, подсети проф. Габровски. След гърмежа за броени минути със взаимни старания са били евакуирани 32 пациенти. За 8 до 10 минути до постройката на „ Пирогов” са пристигнали и са почнали енергични дейности 12 коли на Противопожарната отбрана.

Води се разследване, което умело ще назове аргументите и ще уточни виновниците, в случай че има такива, безапелационен бе проф. Габровски. Той отхвърли първичните изказвания, че във взривената зала е имало бутилка с О2 и акцентира, че в най-старата постройка в комплекса е работила обичайна и грижливо поддържана газова апаратура, предопределена да подава О2 или въздух на пациенти с изключително тежки белодробни болести.

Проф. Габровски удостовери, че „ Пирогов” не е спирал и няма да спре да работи след случая. Предстои да бъде взето изцяло решение за най-старата постройка, защото тя е архитектурен монумент и до момента са й правени частични и много скъпи поправки.

В момента към „ Пирогов” са се включили експерти от някогашната болница за лицево-челюстна хирургия, които ще усилят интердисциплинарните екипи и по този начин в „ Пирогов” ще могат да бъдат лекуват всички заболявания и контузии по главата.

След като в Педиатрична болница е прекратена работата на незабавното детско поделение, в резултат на напрежението от гибелта на тригодишното дете, лекари от тази болница ще работят в педиатричните клиники на „ Пирогов”: детска хирургия и детска травматология, заяви проф. доктор Габровски.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР