В студиото на Лице в лице по bTV Ива Митева,

...
В студиото на Лице в лице по bTV Ива Митева,
Коментари Харесай

Ива Митева: Смятам, че най-доброто е президентът да посочва министър-председателя

В студиото на " Лице в лице " по bTV Ива Митева, сподели че президентската република ще способства за положителния баланс сред управляващите. " В нашата Конституция разделянето на управляващите е прокламирано, само че не е доведено до дъно. Ние предлагаме народът да реши каква да е формата. Конкретното решение неведнъж го казахме. Това, което считам, че е най-хубавото, е президентът да показва министър-председателя, той, от своя страна, да дефинира кабинет, който да мине през избор на доверие в Народното събрание ", добави Митева.
 
Тя посочи, че президентът ще дефинира на коя партия да бъде даден мандат без значение кой завоюва изборите. Според нея измененията към предоставяне на по-големи пълномощия на президентската институция ще доведат до по-голям баланс сред управляващите.
 
" Аз считам, че Има Такъв Народ е благонадежден сътрудник, на който дейностите са предвидими. Няма случай, в който да сме дали обещание нещо и да не сме го изпълнили. Сигурно на някой не му е харесало, само че мисля, че това, което направи Има Такъв Народ е показателно по какъв начин би трябвало да се води политика. Хората желаят персони. Не считам, че натискането на бутон би трябвало да продължи да бъде вярно. Има Такъв Народ не излъга никого ", акцентира Митева.
 
" Аз бях от дребното, които до последно се борих да има кабинет с третия мандат, само че осъзнах, че е по-добре да идем на избори ". " Няма по какъв начин да има избор на съмнение против министър-председателя и по-късно да кажеш, че искаш по-късно още веднъж да си с него ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР