В стремежа си да създаде условия да продължим своя вид,

...
В стремежа си да създаде условия да продължим своя вид,
Коментари Харесай

Жената-чудо

В устрема си да сътвори условия да продължим своя тип, Природата е вложила целия си талант в анатомията на дамата. Например, евентуално знаете, че против всяко непознато тяло, попаднало в живия организъм, имунната система се бори с всички сили, с цел да го изхвърли. А замисляли ли сте се, че огромното изключение на този принцип е обвързван точно с женското тяло – процесът на забременяването и развъждането на плода до неговата подготвеност да се отдели от приемника си и да заживее независим личен живот?

Друг един забавен факт е, че най-чистото място в женското тяло е точно вагиналната среда. Тя, несъмнено, не е статично празно пространство – в нея населяват към 300 типа микроорганизми. При здрава фертилна жена преобладаващи са лактобацилите – смята се, че тяхното предимство подсигурява салдото, а от там и имунитета в интимната зона. Необходимата за тяхното битие среда е с кисело рН – от порядъка на към 4,5. Интересно съвпадане е, че единствените „ непознати тела “, които женското тяло позволява без имунен отговор – сперматозоидите – също оцеляват точно в такава кисела среда...

За страдание обаче, влагалищният баланс е колкото идеален, толкоз и уязвим. Всякакви фактори – като вируси попаднали в организма, антибиотични лечения, стрес, даже и месечният цикъл – могат да доведат до дисбаланс във вагиналната микрофлора, а от там и до намаляване на имунитета й. А това към този момент са подобаващи условия за развиване на патогенни микроорганизми и зараза. Оказва се, че нежният пол в действителност е доста гальовен и до нездравословни равнища на киселинност могат да доведат и най-неочакваните дейности. Затова все по-актуално е дамите да поставят не просто регулярна, само че и добре подбрана, професионална грижа за интимния си комфорт.

Първият сигнал за дамата, че нещо не е наред там, долу, са раздразнение и сърбеж в интимната зона. Могат да бъдат провокирани от всевъзможни реакции на организма, даже и от козметични процедури като епилация, кола маска и други Освен успокоителен резултат от билков дестилат, е добре следователно да се приложи и антимикробен сътрудник, с цел да спре възможното развиване на гъбички и бактерии. Тъй като зоната е в непосредствена непосредственост до входа на влагалището, е потребно да се употребяват и пребиотици за възобновяване на естествената микрофлора, както и субстанции за контролиране на рН до физиологично равнище (напр.млечна киселина, борна киселина, др.).

Комбинация от всички тези съставки можете да откриете в интимния крем Beliema®Expert – с антимикробен сътрудник хлорхексидин и пребиотик BioEcolia®. Нежно успокоява с помощта на екстракта от невен, а също така съдържа хиалуронова киселина за по-добра хидратация и е обогатен с витамин Е и В5.

Със същите значими за интимната зона съставки (хлорхексидин, пребиотик, млечна и борна киселина) е измиващият съкровен гел Beliema®Expert. Обогатен с алое вера, той е подобаващ за ежедневна хигиена и е използван даже по време на инфекции и месечен цикъл.

Вторият и много по-неприятен за дамата сигнал за нарушен баланс във вагиналната среда са теченията. Освен че могат да провокират раздразнение във влагалището, те имат постоянно и противен аромат. Причините за тях могат да бъдат всевъзможни фактори –включително развиване на гъбички и бактерии във вагиналната среда. Тогава първата стъпка (докато отидете на лекар) е да опитате да възстановите имунитета с жизнеспособни лактобацили и млечна киселина, която да ги поддържа и подкрепя.

Такава композиция можете да откриете във вагиналните таблетки Beliema®Effect – подобаващи при всички случаи на краткотрайно нарушение на вагиналната флора.

Когато най-чистата част от женското тяло е в естетика и баланс, когато настъпи верният миг, когато точният сперматозоид доближи яйцеклетката - тогава става знамение – зачева се нов живот, а женското тяло го приема и грижливо го съхранява в идващите 9 месеца. Това е изключението, в което организмът не задейства имунната си система. Ето по тази причина назоваваме природата гениална, а дамата – знамение.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР