В столицата на Република Сръбска (РС), в Босна и Херцеговина,

...
В столицата на Република Сръбска (РС), в Босна и Херцеговина,
Коментари Харесай

На митинг на Додик скандираха Да живее Русия

В столицата на Република Сръбска (РС), в Босна и Херцеговина, бе проведен протест против идната резолюция в Организация на обединените нации за геноцида в Сребреница.

На митинга приказва президентът на районен съд Милорад Додик, който назова Босна и Херцеговина " ла.но ". Той изрази вярата, че на " идните избори в Съединени американски щати ще завоюва Доналд Тръмп ". Участниците в митинга скандираха " Да живее Русия " и " Да живее Сърбия ". Според в. " Данас " на акцията са участвали повече жители от Сърбия, в сравнение с тези от районен съд.

В началото на идващия месец се чака в Организация на обединените нации да бъде гласувана резолюция, която да осъди геноцида в Сребреница. Престъплнеието бе осъществено през лятото на 1995 година от силите на босненските сърби, които бяха ръководени от военачалник Ратко Младич и Радован Караджич. И двамата сега се намират в пандиза на Международния Трибунал за военни закононарушения в Хага.

Техните сили за броени часове избиват над 9000 души. До момента са разпознати телата на над 8800 от тях. Те са заровени в Поточари, близо до Сребреница. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР