Германия обвини руски хакери, спонсорирани от Кремъл, за недопустимата кибератака

...
Германия обвини руски хакери, спонсорирани от Кремъл, за недопустимата кибератака
Коментари Харесай

Бербок обвини Русия за недопустима кибератака срещу германското правителство

Германия упрекна съветски хакери, спонсорирани от Кремъл, за " неприемливата " хакерска атака против членове на Социалдемократическата партия, като предизвести, че ще има последици.

Министърът на външните работи Аналена Бербок съобщи, че преди малко е завършило следствието на немското федерално държавно управление за това кой стои зад хакерската атака против SPD през 2023 година

" Днес можем недвусмислено да кажем, (че) можем да припишем тази хакерска атака на група, наречена APT28, която се управлява от военното разузнаване на Русия ", съобщи тя на конференция по време на посещаване в Австралия.

" С други думи, това беше държавно спонсорирана съветска хакерска атака против Германия - това е безусловно неприемливо и недопустимо и ще има последици. " - добави Бербок.

APT28, известна още като Fancy Bear, е упрекната в десетки хакерски атаки в страни по целия свят.

Бербок не даде повече детайлности за хакерската атака против SPD.

През предходната година звеното на Европейския съюз за реагиране в региона на компютърната сигурност CERT-EU означи известие в немски медии, че началник на SPD е бил обект на хакерска атака през януари 2023 година, " което е довело до допустимо откриване на данни ".

Тогава от CERT-EUзаявиха, че има " съответни признаци ", че офанзивата е с съветски генезис. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР