В столицата на провинция Долна Австрия, Санкт Пьолтен, днес ще

...
В столицата на провинция Долна Австрия, Санкт Пьолтен, днес ще
Коментари Харесай

Австрийската народна партия ще преизбере днес своя лидер - канцлера Себастиан Курц

В столицата на провинция Долна Австрия, Санкт Пьолтен, през днешния ден ще се състои конгрес на консервативната Австрийска национална партия (АНП), на който се чака тя да преизбере за собствен водач канцлера Себастиан Курц - единствен претендент за поста, съобщи ДПА.

Курц, който през вчерашния ден навърши 35 години, беше определен за първи път отпред на партията през 2017 година, с 98,7 % от гласовете на делегатите. Канцлерът е печелил два пъти парламентарните избори в страната с позицията си срещу имиграцията.

Освен за Курц, на партийния конгрес ще се гласоподава също предложение обществените помощи за мигрантите да бъдат обвързани с сполучливата им интеграция в австрийското общество. Очаква се също близо 1000-та делегати на конгреса да изискат по-строг надзор върху ислямските политически организация.

Позицията на АНП по въпроса за миграцията и отводът й страната да приема афганистанские бежанци доведоха до изостряне на напрежението с колегата й в ръководещата коалиция - партия " Зелените ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР