В столичния квартал Манастирски ливади – Изток да се изгради

...
В столичния квартал Манастирски ливади – Изток да се изгради
Коментари Харесай

София с план за 27 декара парк в квартал „Манастирски ливади“

В столичния квартал „ Манастирски ливади – Изток ” да се построи 27 дка парк. Предложението е на ръководителя на Столичния общински съвет Георги Георгиев и на основния проектант на София Здравко Здравков. За да стане това съветът би трябвало да даде единодушие Столичната община да кандидатства дружно с Асоциацията за развиване на София “, „ Софинвест “ и Ботаническата градина по стратегия на Европейската самодейност на градовете. Паркът може да бъде построен върху разливната зона в квартала,  съобщиха от пресцентъра на Столичния общински съвет.

Създаването на модерния парк ще включва създаване на промяна на 350 л/м от река „ Боянска бара “ в сектора сред ул. „ Флора “ и ул. „ Костенски водопад “. Ще се изградят още задържащо езеро, система за събиране и ръководство на дъждовна вода, в това число задържащи контейнери и система за напояване на растителността и разчистване на алеите. Пространството ще бъде озеленено и ще се изградят велоалеи. Паркът ще бъде захранван посредством въвеждане на възобновима електрическа енергия от вида „ Умни цветя “ с акумулатори.

Предвижда се да бъдат въведени нови оперативни схеми за образование на хора в неравностойно състояние и включването им като градски градинари и отговорници за вярното събиране на боклуци. Ще има още класни стаи навън, споделени работни пространства, както и новаторски лаборатории, също и детска площадка.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР