В Столична община е получено заявление от управителя на Диагностично-консултативен

...
В Столична община е получено заявление от управителя на Диагностично-консултативен
Коментари Харесай

12 ДКЦ в „Люлин“ закупува нова апаратура за измерване на костната плътност

В Столична община е получено заявление от шефа на „ Диагностично-консултативен център XII - София “ ЕООД ”, в столичния квартал „ Люлин “ 9 , с искане Столичният общински съвет (СОС) да даде единодушие за закупуване със лични средства на здравна инсталация - остеодензитометър на стойност до 70 000 лв. , това се показва в отчет до СОС, признат на днешното онлайн съвещание на Съвета и оповестен на интернет-страницата на Съвета.

Като претекст шефът на ДКЦ 12 доктор Васил Василев е показал, че сдружението има към този момент назначен експерт - ревматолог на трудов контракт . До момента лечебното заведение не е употребило такава инсталация и има потребност от закупуването й, с цел да се прави премерване на костната компактност.

Остеодензитометрията е способ, който се ползва в целия свят и е неоспорим в диагностиката на остеопорозата. Специалистите предлагат годишно премерване на костната минерална компактност и в случаите на следене на резултата от провеждано лекуване, се показва в отчета.

На съвещание от 9 февруари комисията по опазване на здравето към СОС дава единодушие на лечебното заведение да закупи със лични средства здравната инсталация. СОС, като упражняващ правата на едноличния притежател на капитала в лечебните заведения - общински еднолични сдружения с лимитирана отговорност, има пълномощия да дава единодушие за закупуване на дълготрайни материални активи на стойност над 10 000 лева, се разяснява в отчета.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР