В STEM центъра на Югозападния университет Неофит Рилски“ се проведе

...
В STEM центъра на Югозападния университет Неофит Рилски“ се проведе
Коментари Харесай

Преподаватели от Факултета по педагогика на ЮЗУ „Неофит Рилски“ преминаха обучение по STEM технологии

В STEM центъра на Югозападния университет „ Неофит Рилски “ се организира двудневно образование на преподаватели от Факултета по педагогика. То бе водено от Александър Чантов, специалист „ Обучения и квалификации “ в Юнион Интерактив.

„ В тези два дни имаме задачата да усвоим в детайлности потреблението на технологията, и по-скоро като настройка и обща идея, с цел да бъде потребна на педагогическите експерти “, показа Александър Чантов.

Преподавателите се срещнаха с метода на работа на просветителния програмен продукт mozaBook, даващ достъп до разнородни илюстрации, анимации и други благоприятни условия за презентации. Те имаха опция да работят и с технологията zSpace, която занапред навлиза в България. Тя е единствената по рода си технология, посредством която студентите и учениците учат посредством виртуални 3D холограми и симулации на опити във виртуална и добавена действителност.

Педагогическите експерти, взели участие в образованията получиха безвъзмезден достъп до просветителния програмен продукт mozaBook, с цел да приготвят своите презентации, с които ще бъдат сертифицирани за преминатото образование. В рамките на месец те могат да употребяват мултимедийна библиотека, която съдържаповече от 1200 интерактивни 3D анимации, стотициобразователни видеоклиповеи множествоаудио файлове и работни листове.

Предвижда се в идващите образования да се включат и преподаватели от останалите осем факултета на ЮЗУ „ Неофит Рилски “.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР